Eluaseme hinnaindeks tõusis enim Pärnus, Tartus ja Tallinnaga külgnevates piirkondades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu.
Korterelamu. Foto: Ardi Truija

Eluaseme hinnaindeks ehk soetamiseks tehtud keskmine tehingute ruutmeetri hind tõusis 2016. aastaga võrreldes enim ehk 6,4 protsenti Pärnus, Tartus ja Tallinnaga külgnevates piirkondades. 

Korterite hinnad tõusid mullu 2016. aasta keskmisega võrreldes kahes vaadeldavas piirkonnas. Tallinnas oli tõus kuus protsenti ning Pärnus, Tartus ja Tallinnaga külgnevates piirkondades 6,4 protsenti. Ülejäänud Eestis jäid hinnad statistikaameti andmetel samale tasemele.

Eluaseme hinnaindeks tõusis möödunud aastal 2016. aasta keskmisega võrreldes 5,5 protsenti, aastases võrdluses tõusid korterite hinnad 5,4 protsenti ja majade hinnad 5,8 protsenti.

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2017. aasta neljandas kvartalis võrreldes kolmanda kvartaliga 1,3 protsenti ja võrreldes 2016. aasta neljanda kvartaliga 4,9 protsenti. Kolmanda kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad protsendi võrra ja majade hinnad kaks protsenti.

2016. aasta neljanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 5,5 protsenti ja majade hinnad 3,5 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab eluaseme soetamiseks kodumajapidamiste tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles