Sõjalaev Wambola külastab Pärnut

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola osaleb tänavu suurimal Eestis toimuval miinitõrjeoperatsioonil.
Eesti mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola osaleb tänavu suurimal Eestis toimuval miinitõrjeoperatsioonil. Foto: Erakogu

Homme jõuab Pärnu kesklinna sadamasse miinitõrjeoperatsioonil osalev Eesti sõjalaev Wambola. Huvilistel on võimalik laeva lähemalt kaeda.

Eesti mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola osaleb nii Eesti kui ka liitlasriikide merevägede miinituukrite tööd toetades tänavu suurimal Eestis toimuval miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit, mis vältab 11.–25. maini. Sellel osalevad 15 liitlas- ja partnerriigi mereväelased, kokku ligikaudu 850 inimest.

Üksuste ülesanne on Eesti territoriaalmerest maailmasõdadeaegseid lõhkekehi otsida ja hävitada, et muuta laevateed turvalisemaks nii tsiviil- kui ka sõjalaevadele. Pea 20 aastaga on Eesti vetest leitud ja kahjutuks tehtud üle 1200 lõhkekeha.

Wambola peal on staabiruumid ja mahukas kinnine miinitekk, mida saab kasutada väljaõppeks või miinituukrite tegevuse toetuseks: vajaduse korral saab sisustada tuukritöökoja. Pardal on kaks töökoda, puurmasinad ja treipingid. Laeval on põtkur, kaks kummipaati ja mitu kraanat. Laeva luugid avanevad otse veepiirile.

Laevaga saab tutvuda 13–15, see on kõigile tasuta ja üritus sobib kogu perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles