Pärnu jahtklubi juht: me ei soovi kogu Pärnu lahel kalastamist keelata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muul. Pilt on illustratiivne.
Muul. Pilt on illustratiivne. Foto: Mehis Palotu

Pärnu jahtklubi tegevjuhi Indrek Ilvese kinnitusel ei ole alust teisipäeval meedias levinud väidetel, nagu sooviksid purjetajad ja teised veesõidukite kasutajad kogu Pärnu lahel kalapüügi piiramist.

"Meie oleme aastaid soovinud, et Pärnu lahel muulide juures oleks võimalik eelkõige lastel turvaliselt purjetada ja regatte läbi viia," selgitas Ilves BNSile. "Tahame ühte väikest paari miili korda paari miili suurt ala, kus ei oleks kalapüügi püüniseid, mis segavad ja kuhu võib sisse sõita," lisas ta.

Ilvese ütlust mööda moodustab soovitav ala Pärnu lahest umbes kaks protsenti, mistõttu ei ole alust Eesti Päevalehes ja Delfis teisipäeval avaldatud infol, nagu oleks tervel Pärnu lahel kalastamine keelatud.

Ilvese kinnitusel ei puuduta püügipiirang õngega kalastamist, sest õnged veesõidukite kasutamist ei sega ning õhtusel ja öisel ajal on lubatud igasugune kalapüük ka piirangualal.

Eesti Päevaleht kirjutas teisipäeval, et veeteede ameti käskkirjaga keelatakse alates reedest Pärnu lahel kella seitsmest hommikul 23ni õhtul Pärnu lahel igasugune kalapüük, et teha ruumi jetisõitjatele ja purjetajatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles