Lavil avatakse mälestustahvel Oskar Kuningale

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kilingi-Nõmmes tähistatakse laupäeval kirjandusteadlase ja tõlkija Oskar Kuninga (1911– 1997) 100. sünniaastapäeva konverentsiga klubis, üritusele eelneb mälestustahvli avamine tema sünnikohas Lavi koolimaja seinal.

Jäärja koolijuhataja Juhan Kuninga poeg Oskar sündis praeguses Saarde vallas Saarde külas Lavil, kus Jäärja valla lapsed käisid, kuni neile oma külla mahapõlenud koolimaja asemele uus ehitati. Kool töötas Lavil 1950. aastani, sestap loodavad ürituse korraldajad näha ka omaaegseid õpilasi.

Ürituse üks korraldajaid, Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum lisas, et klubis toimuvad mälestustahvli avamise järel ettekanded Saarde kihelkonna kooli- ja kultuuriloost, Kuningate suguvõsast ning Oskar Kuninga tegevusest tõlkija ja kultuuriloo uurijana, väljas on tema tegevust kajastav fotode ja trükiste näitus.

Saarde kandi ühele tuntumale mehele pühendatud konverents on Kilingi-Nõmme linnapäevade kesksemaid koduloolisi ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles