Sauga valla uus meeskond sai paika

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sauga vallavolikogu juhiks valiti reede õhtul ootuspäraselt kümne häälega Vello Tiidermann (pildil) valimisliidust Koduvald. Talle oponeeris Meelis Tombergi üles seatud Andres Mõis, kes kogus kaks häält.

Reformierakonna nimekirjast ongi Sauga volikogus vaid kaks liiget.

Valla arengu- ja eelarvekomisjoni esimeheks valiti samuti Tiidermann tema enda ettepanekul põhjendusega, et seda valdkonda on kõige parem vedada volikogu juhil.

“Tänan usalduse eest, aga see töö pole mulle võõras,” lausus Tiidermann alustuseks lillekimpu vastu võttes. Seejärel tõi ta välja tööd, millega vallal ja volikogul tuleb lähiajal põhjalikult tegelda.

Suurprojekt, mida tehakse Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toel Sindiga kahasse, on Tammiste ja Sindi piirkonda vee- ja kanalisatsioonivõrgu loomine ning Sindi linnale läbi Tammiste Pärnuni reovee-survekollektori ehitamine. Survekollektor sai augusti lõpuga valmis, ent muu ehitus jätkub.

Tiidermann nentis, et kui vahepealne ehitushindade langus andis lootust, et vald peab välja käima projektis väiksema omaosaluse, siis nüüd on vastupidi: tuleb leida viie miljoni krooni ehk 320 000 euro jagu raha hoopis juurde.

“Volikogule kui eelarve üle otsustajale on see probleem, sest valla laenuressurss on sisuliselt ammendunud. Keeruline on seda ainult omavahenditest teha,” tõdes Tiidermann.

Vastne volikogu esimees nentis, et vallas on suur vastuseis tuuleparkide rajamisele, samal ajal võimaldaks selle haru arendamine saada vallaeelarvesse märkimisväärset tulu. Kohti, mida remontida või käima panna, on palju ja lisaraha kuluks marjaks ära.

Septembrist Sauga vallavanemana tööle asunud Priit Ruut esitas volikogule kinnitamiseks vallavalitsuse koosseisu, kuhu nüüd kuuluvad peale tema nõunikud Ave Grenberg, Mati Leht, Ülle Mäetalu ja Jüri Puust.

Mõis ei pidanud vallavalitsuse moodustamist õiguspäraseks, nentides, et valla põhimääruse järgi tuleb selleks volikogus teha salajane hääletus, kus hääletaja märgib iga vallavalitsuse liikme kandidaadi nime järele oma seisukoha, kas poolt või vastu. Samuti pidanuks Mõisa väitel vallavanema vahetudes volikogu kõigepealt eelmise valitsuse vabastama.

Vallasekretär Anne Annus selgitas, et kuna määrus on vastuolus kehtiva seadusega ja veel uuendamata, lähtuti seadusest, mitte määrusest.

“Ei ole seaduses täpselt seda kohta, kuidas valitsuse vabastamine käib, aga on selline kord, et kui võetakse vastu uus otsus või määrus, lõpetab see automaatselt eelmise kehtivuse,” põhjendas Annus.

Kuigi siseministeerium seda vallasekretäri sõnutsi vajalikuks ei pidanud, lisati vastutuleku mõttes dokumenti punkt eelnevate otsuste kehtivuse kaotamise kohta, ent Mõis jäi oma seisukoha juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles