Lõunaeestlased panevad Kilingi-Nõmmes torusid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde küla elanikud saavad ühisvee- ja kanalisatsiooni ning nüüdisaegse reovee ülepumpla. Tööd teeb Põlvamaa firma OÜ Sanbruno.
Saarde küla elanikud saavad ühisvee- ja kanalisatsiooni ning nüüdisaegse reovee ülepumpla. Tööd teeb Põlvamaa firma OÜ Sanbruno. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Erksavärviline ekskavaator hammustab kopaga isukalt poolteise meetri laiuse ja paari meetri sügavuse kaeviku ning taganeb seda tehes, selg ees, nagu jõevähk, kes liikudes pead ette ei pööra. Kõnnitee kaob silmist Sauga poest Kilingi-Nõmme südame poole: linlased peavad leppima ajutise ebamugavusega ja kõndima peatänavat Pärnu maanteed pidi sõidutee servas, kuni maasse on peidetud ühisvee- ja kanalisatsioonitorud, need kaetud ning kõnnitee asfalditud.

Piki Pärnu maanteed on Üleraudtee linnaosas püüdnud Kilingi-Nõmme reoveekogumisala veemajandusprojekti teise etapi peatöövõtja, Tartu firma OÜ Wesico Project, häirida võimalikult vähe liiklust. Sellele viitabki töö tellija, OÜ Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasaroht.

“Ümber suunatud on olnud maantee äär, kus käib töö, aga mõlemad sõiduread on olnud lahti ja juhid on pidanud ­kohapealsetest takistustest mööda põikama. See on ju linna läbiv peamagistraal,” rääkis Aasaroht.

Töötanner Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes on projekti järgi selline: projektiga rajatakse ja rekonstrueeritakse ­ligemale 25 kilomeetrit vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning ehitatakse ümber asula kõrval asuv reovee­puhasti.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetas elanike veevarustuse ja reoveekäitlemise nüüdisajastamise jätkumist Kilingi-Nõmmes pea kolme miljoni ehk 2 810 019 euroga. See on seni suurim toetus ühtekuuluvusfondi eelarveperioodil 2014–2020 Pärnumaal, mis plaanitud asula vee- ja kanalisatsiooniprojektile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles