Lastekodu tähistab 180. aastapäeva Liisi Koiksoni kontserdiga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekodu 180. sünnipäeva puhul toimub Elisabeti kirikus kontsert, kus alguses astub üles Eliise tütarlastekoor ja sõna võtab linnapea. Järgneb Liisi Koiksoni kontsert.
Pärnu lastekodu 180. sünnipäeva puhul toimub Elisabeti kirikus kontsert, kus alguses astub üles Eliise tütarlastekoor ja sõna võtab linnapea. Järgneb Liisi Koiksoni kontsert. Foto: Elmo Riig

Praegu kannab asutus Pärnu laste ja noorte tugikeskuse nime. Algus jääb aga aastasse 1838, mil lastekodu patrooniks paluti suurvürst Aleksander, hilisem keiser Aleksander II. Seepärast kandis asutus 1917. aastani Aleksander Weisenhausi nime.

180 tegevusaastat täitub täpselt täna. Selle puhul toimub Elisabeti kirikus kell 18 kontsert, kus alguses astub üles Eliise tütarlastekoor ja sõna võtab linnapea. Järgneb Liisi Koiksoni kontsert.

40minutine kontsert on tasuta, aga soovijad saavad teha annetuse kirikule. Tugikeskuse juhataja Ülle Männiste sõnas, et kontserdi mõte on soov sünnipäeva puhul midagi anda. Männiste ootab kontserdile kõiki, kes on lastekoduga seotud olnud, aga tulla võivad ülejäänud huvilisedki.

Männiste jutu järgi on tugikeskus ümmargust sünnipäeva tähistanud aasta läbi. Iga kuu on püütud juubeliaasta meeldejäävaks muuta. Üritused on olnud väljasõidud, kaugeim neist viis ühe tugikeskuse pere Bulgaariasse. Nimelt asub tugikeskuses kuus peremaja, millest igaühes elab keskmiselt kaheksa last. Reisile võetakse kaasa kolm–neli saatjat.

Iga pere on oma võimalusi kaaludes valinud ise sihtkoha. Sügava ja raske puudega lastega pere sõitis laevaga Rootsi. Ettevõtmist toetas laevakompanii, kaasa läksid ratastoolilapsed ja lamajadki. Üks peredest võttis ette reisi Pipimaale. Üks pere veel kaalub lennureisi.

Reiside tarvis on Männiste sõnade kohaselt kaks aastat säästetud. „Nagu ikka pered planeerivad, et saaks väljasõitu lubada,“ möönis ta.

Juubeliaasta tähistamiseks on lastele broneeritud piletid „Su nägu kõlab tuttavalt“ kontserdile.

„Meie eesmärk ei ole kingitused, vaid kinkida mälestusi,“ võttis Männiste kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles