Pärnus avaldatakse austust vabadussõja sangareile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusteenistus Alevi kalmistul.
Mälestusteenistus Alevi kalmistul. Foto: Urmas Luik

Homme, 28. novembril möödub 100 aastat Eesti vabadussõja puhkemisest, mispuhul Pärnumaa kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, muinsuskaitsjad ja ­Eesti sõjahaudade hoolde liidu esindajad süütavad varahommikul mälestusküünlad Alevi kalmistul puhkavate vabadussõja sangarite kalmudel.

Kell 9.30 asetavad Pärnu linnavalitsuse, Kaitseliidu Pärnumaa maleva, toetuse väejuhatuse staabi ja sõjahaudade hoolde liidu esindajad pärjad Pärnu vabadussõja mälestusmärgi jalamile.

“Kuigi täna võivad Eesti Vabariik ja iseseisvus tunduda meile enesestmõistetavad, on Eesti rahval tulnud selle kõige eest valada verd ning meie au ja püha kohus on mäletada vapraid esivanemaid, kes andsid elu Eesti riigi ja vabaduse eest,” sõnas Kaitseliidu Pärnumaa maleva ajaloopealik Mehis Born.

Üleskutse tähistada vabadussõja alguspäeva küünalde läitmisega langenute kalmudel ja vabadussõja ausammaste ­juures tegid Eesti kirikute nõukogu, muinsuskaitse selts, sõjahaudade hoolde liit ja kindral Johan Laidoneri selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles