Soomaa rahvuspark tähistab 25. aastapäeva

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa rahvuspark on eelkõige tuntud üleujutuste ehk viienda aastaaja poolest.
Soomaa rahvuspark on eelkõige tuntud üleujutuste ehk viienda aastaaja poolest. Foto: Mailiis Ollino

Homme täitub veerandsada aastat Pärnu- ja Viljandimaal asuva Soomaa rahvuspargi moodustamisest, mida kutsutakse tähistama laulu ja tantsuga.

Soomaal, mis on tuntud viienda aastaaja poolest ja pakatab soode-rabade vahel kogunenud elutarkusest, algavad pidustused homme, 8. detsembril matkaga ajaloolisse Tõramaa külla, kus tutvustatakse Eesti vabaõhumuuseumi kogumikku Soomaa kohta. Tõramaal vesteldakse rahvuspargi põliselanikega ja nauditakse Soomaa segaansambli ja Piret Ausi kontserti.

Soomaa rahvuspargiga samal ajal loodi Eestis veel Karula ja Vilsandi rahvuspark, kus samuti veerandsaja aasta täitumist tähistatakse.

„1993 oli Eesti looduskaitses oluline aasta, mil saime kolme rahvuspargi võrra rikkamaks. Praegu näitavad rahvusparkide noorte looduskaitsjate hoogustunud tegevus, aktiivne osavõtt sünnipäeva-aasta fotokonkursist, kaitsealade kodulehtede sagenenud külastused ja sotsiaalmeedia postitused, et kujunenud on huvigrupid ja kogukonnad, kes on rahvusparkide käekäigust huvitatud. See on hea alus üksteist paremini mõista looduskaitse küsimustes,” selgitas keskkonnaameti looduskaitse nõunik Kaja Lotman. „Kui rahvusparkide kogukonnad tähistavad ühist tähtpäeva kohaliku kultuuripärandi võtmes, tugevdab see identiteeti ja omavahelist koostööd.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles