Vändra kultuurimajas avaneb sügisel võimalus minna tänapäevasesse kinno

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljemalt sügisel näeb Vändra kultuurimajas kaasaegse tehnoloogia abil kinopilti.
Hiljemalt sügisel näeb Vändra kultuurimajas kaasaegse tehnoloogia abil kinopilti. Foto: Urmas Luik

Põhja-Pärnumaa vald sai Eesti kultuurkapitalilt ligikaudu 60 000 eurot sihtotstarbelist toetust, et Vändra kultuurimajas hiljemalt septembri lõpus näidata rahvale tänapäevase kvaliteediga kino. Vald toetab kinoprojekti 20 000 euroga.

“Tuleb uus TCB-kinoprojektor, mis tähendab, et filmid saame läbi interneti," rääkis Vändra kultuurimaja juhataja Martin Sempelson. Samuti saab teatrisaal Dolby helisüsteemi. Kino hakatakse näitama kultuurimaja teatrisaalis.

Vändras püsiv kino näitamise traditsioon hääbus aastal 2011, kui tehnika arengu tõttu kadusid 35millimeetrisel lindil filmid. Samuti oli kultuurimaja saal külm ja sealsed toolid ebamugavad. Praeguseks on see probleem lahendatud.

Vahepealsel ajal liikuva pildi näitamine päris kadunud polnud, kuid oli piiratud, kuna kasutati BlueRay plaadil kättesaadavaid filme. Kino taastamise mõtted on mõlkunud juba mõnda aega, kuid esimeses Euroopa Liidu rahastusaknas nad löögile ei pääsenud. 2018. aasta taotlusvoorus õnnestus toetus pälvida.

Kino peaks käivituma hiljemalt septembri lõpus, kuid kultuurimaja juhataja ütles, et tehakse endast kõik olenev, et saaks filmide näitamist alustada varem.

Kultuurimaja teatrisaalis on 272 istekohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles