Parklast lenduv prügi ajas talunikul kopsu üle maksa

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Kirjutasin maanteeametile, et jutt ei ole põllust, vaid parkla ääres olevast maast,” rääkis Suuremetsa talu peremees Artur Nõmm, seistes Via Baltica 181. kilomeetril parkla servas.
“Kirjutasin maanteeametile, et jutt ei ole põllust, vaid parkla ääres olevast maast,” rääkis Suuremetsa talu peremees Artur Nõmm, seistes Via Baltica 181. kilomeetril parkla servas. Foto: Urmas Luik

Majaka küla Suuremetsa talu peremehel ja ettevõtjal Artur Nõmmel läks kops üle maksa, ta jättis põllukündmise pooleli, istus arvuti taha ja saatis maanteeametile kirja, et tulgu ja koristagu nad oma kinnistult ja kraavist prügi, sest tema ei jõua enam kaugele lenduvat sodi korjata.

“Mõtlesin, et enne edasi ei künna, kui probleem on lahendatud,” ­ütles maaomanik. “Mis mõttega ma seda kilet ja plekki pean enda maasse kündma? Ja kui tuleb heinaaeg, käime perega maa üle, korjame sealt prügi kokku, muidu ei saa masinatega pealegi.”

Silmaga võttes poole kilomeetri kaugusele on heina- ja põllumaa mitmekümne parklameetri pikkuses täis tikitud paber- ja kilekotte, sekka lömmis plekktaarat. Eesti Vabariigi piirini viivas suunas on maanteed ja erakinnistut eraldav kraav ja selle perv aga nii paksult tuubil igat liiki prügi, et hakkab paha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles