Ulmekirjanik saab raamatukogu juurde mälestuspingi

Copy
Tori vallavalitsuse ja Pärnumaa Tšernobõli ühenduse Gamma eestvedamisel avatakse Sindi raamatukogu uue hoone juures mälestuspink kohalikule ulmekirjanikule Tiit Tarlapile.
Tori vallavalitsuse ja Pärnumaa Tšernobõli ühenduse Gamma eestvedamisel avatakse Sindi raamatukogu uue hoone juures mälestuspink kohalikule ulmekirjanikule Tiit Tarlapile. Foto: Urmas Luik

Tori vallavalitsuse ja Pärnumaa Tšernobõli ühenduse Gamma eestvedamisel avatakse Sindi raamatukogu uue hoone juures mälestuspink kohalikule ulmekirjanikule Tiit Tarlapile.

Mälestuspink avatakse 13. novembril, kui Tiit Tarlap oleks saanud 65aastaseks.

Tori valla raamatukogu direktor Ene Michelis meenutas Tori valla Teatajas, et üle kahe aasta on möödas päevast, mil suri Tiit Tarlap (13. november 1954 – 24. veebruar 2017), ulmekirjanik, kelle kodulinn oli Sindi. Õpingud Sindi keskkoolis, lõpetamata õpingud Tartu ülikoolis, sõjavägi, eri töökogemused ja sundkäik Tšernobõli tuumajaama avarii tagajärgi likvideerima andsid talle inspiratsiooni raamatute ja juttude kirjutamiseks.

Tarlapi esimene jutt „Tänav akna taga“ ilmus 1988. aastal ajakirjas Noorus. Viimane, 2016. aastal ilmunud romaan kannab pealkirja “Rajake tähetolmus”. Kirjutuslauale jäi üks lõpetamata käsikirigi.

Tarlapi kaks raamatut pälvisid Eesti ilmeühingu aastaauhinna Stalker.

Siim Veskimees, ulmekirjanik, tõlkija ja toimetaja, kirjutas tunamullu ajalehes Sirp ilmunud järelehüüdes: “Ja nüüd on ta läinud. Enam ei tule neid põnevaid, mehiseid ja karme raamatuid. Ei tule ka laule – jah, ta oli ka kitarri- ja laulumees. Ta jääb alatiseks meiega oma lugudes ja parim viis teda mäletada on võtta mõni ta (veel lugemata) raamat ja läbi lugeda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles