Ettevõtliku pärnaka paremiku selgitab žürii

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsuse korraldatavale konkursile “Ettevõtlik pärnakas” esitati 31 äriideed, mille hulgast 25 sõelale jäävat selgitab žürii tuleval neljapäeval.

Esitatud ettevõtluse arendamise mõtete hulgast käsitleb valdav osa Pärnule omaselt puhkemajandust, kuid värvikaid ideid on muudestki valdkondadest.

“Üllataski see, et esitati niivõrd erinevaid ideid, näiteks loomahoiuteenust vahendava veebikeskkonna loomine, hambaraviteenuse osutamine paketis majutusega nagu turismiteenus või tarbekeemia valdkonnast WC-poti vee vahustaja,” tõdes linnavalitsuse arenguteenistuse linnaarengu vanemspetsialist Grete Kukk (lähem info linnavalitsuse kodulehel).

Konkursi eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja aidata kaasa uuenduslike ettevõtete loomisele. Põnevate ja teostatavate mõtete esitajatele järgneb ettevõtluse, tootearenduse, müügi ja turunduse koolitus. Selle tulemusena koostatavad ideede autorid äriplaani ja parima esitaja pretendeerib võistluse peaauhinnale 3000 eurole. Sellele võivad lisanduda teistegi äriplaanide autoritele eripreemiad või auhinnad ning võitjad selguvad mais.

Pärnust riigikokku valitud Andrei Korobenik märkis konkursile “Ettevõtlik pärnakas” mõeldes, et kuigi auhinna võidab vaid parim plaan, on selle eest välja pandud rahast tähtsam kogemus ja suhtlusring. Koolitustel kohtutakse ju ettevõtlike inimeste ja oma ala tundjatega ning võidakse jõuda päris oma ettevõtteni.

Pärnu linnavalitsuse kõnealune projekt sai Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ettevõtlusprojektide konkursil rahastuse 4500 eurot kui potentsiaalsetele alustavatele kõrge kasvupotentsiaaliga ettevõtjatele mõeldud tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles