Homsest leevenevad liikumispiirangud saarte ja mandri vahel

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Saarte ja mandri vaheline ühendus avatakse samm-sammult, et ära hoida järgmine viiruspuhang.
Saarte ja mandri vaheline ühendus avatakse samm-sammult, et ära hoida järgmine viiruspuhang. Foto: Urmas Luik

Homsest kuni riigis kehtestatud eriolukorra lõpu, 17. maini saavad saarte ja mandri vahel vabalt liikuda inimesed, kes rahvastikuregistri järgi saarel alaliselt elavad või kellel on seal registreeritud lisa-aadress, näiteks suvekodu.

Alates 4. maist saavad eriolukorra juhi Jüri Ratase korralduse alusel Saare-, Muhu- ja Hiiumaa, Vormsi, Kihnu, Ruhnu ja Manija saare ja mandri vahel vabalt liikuda inimesed, kellel on saarel rahvastikuregistri järgi alaline elukoht, sinna registreeritud lisa-aadress või püsiv viibimisaadress.

Nendega koos võivad saarte ja mandri vahet sõita lähemad pereliikmed. Lähima pereliikme all mõeldakse abikaasat, elukaaslast, vendi-õdesid, lapsi, vanemaid ja vanavanemaid. Kõik ülejäänud, kes soovivad 4.–17. maini mandrilt saartele ja tagasi sõita, peavad selleks taotlema politsei- ja piirivalveametilt eriloa.

Saarte ja mandri vaheline ühendus avatakse samm-sammult, et ära hoida järgmine viiruspuhang. Kui COVID-19 taas levima hakkab, võib valitsus otsust muuta. 18. maist tohib saarte ja mandri vahel vabalt liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles