Lumepargi materjal sai valmis, ees ootab liuvälja tegemine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahurite toodetud lumest hakatakse järgmisel nädalal Vallikäärus jääarhitektuuri workshopil teemamaju ehitama.
Lumekahurite toodetud lumest hakatakse järgmisel nädalal Vallikäärus jääarhitektuuri workshopil teemamaju ehitama. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädalapäevade jagu Pärnu Vallikäärus huuanud lumekahurid “tulistasid” jääfestivali jaoks kuhjadesse mitusada kuupmeetrit lund, mis ootab uuel nädalal lumeskulptuurideks vormimist. Lähiajal algab festivaliplatsil uisuväljaku valamine.

Jääfestivali üldjuhi Piret Hallik-Sassi sõnade järgi tõstetakse lumekuhjad ülehomseks sobivatesse paikadesse, et jääarhitektuuri workshop'il osalejad saaksid neist teemamajad ehitada. Lumekahurite toodangust kuhjatakse teemapargi jaoks kaheksa väiksemat hunnikut ja lõigatakse jäisest lumest plokke.

Selle nädala käre pakane on jääfestivali korraldajatele meele järele olnud, kuid liiga pikka kärekülma valitsemist nad ei soovi. “Seni on külm lume tootmist soodustanud, kuid loodame, et järgmisel nädalal läheb ilm veidi pehmemaks, sest sellise pakasega ei suuda keegi pikalt lumest losse ehitada,” ütles Hallik-Sass.

Hallik-Sassi jutu järgi tahavad festivali korraldajad täna öösel algust teha liuvälja ehitamisega.

Pärnu teine jääfestival toimub 17.–26. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles