Lääneranna volikogu esimeheks valiti kahtlustest hoolimata Armand Reinmaa

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Lääneranna volikogu esimeheks valiti Armand Reinmaa Lääneranna valimisliidust.
Lääneranna volikogu esimeheks valiti Armand Reinmaa Lääneranna valimisliidust. Foto: Daniel Mon

Lääneranna uue volikogu esimene istung ei möödunud kõige rahumeelsemalt, kui volikogu esimehe kandidaatidele esitati teravaid küsimusi. Sellegipoolest võttis hääletamisest osa 20 volinikku 21st, kellest 16 valis volikogu esimeheks Lääneranna valimisliidu kandidaat Armand Reinmaa.

Lääneranna vallavolikogu esimehe valimine oli volikogu istungi esimene punkt. Lääneranna valimisliit ja Isamaa esitasid esimehe kandidaadiks Armand Reinmaa ja opositsiooni poolt esitati teiseks kandidaadiks Meelis Malk EKREst.

Reinmaa tutvustas volikogule oma tausta advokaadina. “Kümme aastat siin elamist on mulle andnud selle visiooni, et ma tahan kaasa mõelda ja tegutseda selle valla eest,” ütles Reinmaa volikogule.

Reinmaa käest küsis opositsioonis oleva valimisliidu Tegusad Kogukonnad liige Külli Raudsik, kuidas ta tuleb ühtaegu toime volikogu juhtimisega ja kohtulahingu pidamisega kriminaalsüüdistusega. Riigiprokuratuur süüdistab Reinmaad omastamisele kaasa aitamises ja rahapesus. “Kas teie poolt avaliku võimu juhtimine on eetiline, kui te ise olete kohtualune?” päris Raudsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles