Vanurite kutsikarõõm kestis kaks päeva

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksast Pikk 8 maja trepikotta jäetud segaverelisest kutsikast on elus viis, kel nüüd kõigil oma päriskodu.
Kaheksast Pikk 8 maja trepikotta jäetud segaverelisest kutsikast on elus viis, kel nüüd kõigil oma päriskodu. Foto: Ants Liigus

Pärnu kodutute loomade varjupaika toodud kaheksast kutsikast neli rõõmustasid Tammiste hooldekodu vanureid kaks päeva, nüüdseks on kolm neist surnud.


Et varjupaiga juhataja Birjo Piiroja otsis 21. jaanuaril Pikk 8 maja trepikotta jäetud kaheksale vähemalt kahepäevasele segaverelisele kutsikale kiiresti hooldajaid, võttis neli pisikest enda juurde Tammiste hooldekodu sekretär Eveli Sääsk.



“Mul oli pehme polstriga suur korv, kus neid hoidsin. Toita ehk lutitada tuli iga poolteise tunni järel. Võtsin nad tööle kaasa, näitasin vanuritelegi,” rääkis Sääsk.



Mõnel eakal tuli lausa pisar silma, kui väikesi hüljatuid silitas ja sülle võttis.



“Kaks päeva käisin korviga tubades, et vanainimestele rõõmu teha,” avaldas sekretär.



Tammiste hooldekodu juhataja Merle Min selgitas, et neil ongi tavaks niinimetatud loomateraapia: varjupaigast toob Piiroja kaks korda kuus koeri näha, et siis need, kes loomi armastavad, koertega suhelda saaksid.



Koerad võttis Sääsk enda juurde seniks, kuni neile päriskodu leitakse. Kahjuks suri kaks kutsikat kolmandal päeval: üks õhtul, teine hommikul. Et nüüdseks juba kolmaski surnud on, seda sai Sääsk alles täna teada – see väike neljajalgne leidis endale kodu Põlvas. Vapraim neljast on kutsikas, kes viidi Vändrasse.



“Vändra loomake on ainus “maakas”. Ülejäänud neli elavad Pärnu peredes. Mis kutsikate surma puutub, siis mitte alati ei suuda inimkäsi ja -hool asendada looma pärisema, sinna ei ole midagi parata,” rääkis Piiroja. “Olen südamest tänulik kõigile abikäe ulatanutele, suurepärane tunne on niisugust soojust kogeda.” 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles