Pärnu lahele läinud kalamees jäi jäävangi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad ja piirivalvurid päästsid Pärnu lahel kaldast umbes kilomeetri kaugusel lahti murdunud jääpangale lõksu jäänud 52aastase Vladimiri.
Päästjad ja piirivalvurid päästsid Pärnu lahel kaldast umbes kilomeetri kaugusel lahti murdunud jääpangale lõksu jäänud 52aastase Vladimiri. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal jäi Pärnu lahel kaldast umbes kilomeetri kaugusel jäävangi merejääle läinud 52aastane Vladimir.
 

Häirekeskus sai veidi enne kella 16 teate, et Vana-Pärnus on kalamees lahti murdunud jääpangale lõksu jäänud.

Mehele tõttasid appi päästjad ja piirivalvurid, kes hädalise paadi ja mootorsaaniga üle 30-40 meetri laiuse lahvanduse kaldale tõid.

Kindlale maale jõudnud 52aastane Vladimir meditsiinilist abi ei vajanud.

Vladimir rääkis, et läks hommikul kalale ja hakkas tuule tõustes kalda poole astuma. Umbes kilomeetri kaugusel kaldast oli aga jäässe tekkinud pragu, millest ta üle ei saanud. Lahti murdunud jääpangast teisele poole jäi umbes poole kilomeetri kaugusele laevatee. Nii pidi ta võtma kõne häirekeskusele ja abi paluma.

Vladimiri sõber, kes kalapüügi varem lõpetas, pääses kaldale probleemideta. Teisi kalamehi Vladimir ja ta sõber merejääl ei näinud.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi olevat tuule tekitatud lahvandus suur, ulatudes piirivalvurite hinnangul Vana-Pärnust Liuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles