Ahti Kõo paneks ajalehe Pärnu kinni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pärnu.
Ajaleht Pärnu. Foto: www.parnu.ee

Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo lõpetaks linnavalitsuse ajalehe Pärnu väljaandmise ja hoiaks kokku linnapea Mart Viisitamme mainekujundamise pealt.


Ahti Kõo ütles Raadio Pärnule, et kui see tema teha oleks, paneks ta ajaleht Pärnu kinni. Kõo hinnangul avaldatakse üllitises kahesugust informatsiooni: üks neist on selline, millest linnarahvas teab ajakirjanduse vahendusel juba niikuinii ja teisalt avaldatakse seal lugusid linnavalitsuse esiletõstmiseks ja enesereklaamimiseks.



Linnavalitsuse ajaleht ilmub tasuta igasse postkasti. Selle väljaandmine ja kojukanne läheb igas kuus maksma ligi 20 000 krooni. Ajalehe tiraaž on 16 500 eksemplari.



Kõo annaks eestikeelse Pärnu asemel välja hoopis venekeelset ajalehte, et venelased saaksid samuti linnas toimuvast teada, vahendas raadio.



Linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo sõnade järgi ongi linnal plaanis lähiajal venekeelset ajalehte välja anda. Selle maht ja tiraaž on eestikeelse ajalehe omast väiksemad.



Samuti hoiaks Kõo kokku Mart Viisitamme mainekujundamiselt, milleks kulub tema väitel 56 000 krooni kuus.



Volikogu esimehe sõnutsi ei määranud volikogu eelarvet vastu võttes seda raha otse Viisitamme mainekujundamiseks, vaid linnavalitsuse kantseleikuludeks. Täpsema rahakulutamise paneb paika linnavalitsus, kuid volikogu on Kõo arvates Viisitamme maine peale rahakulutamise suhtes ükskõikne.



Pärnu linnapea Mart Viisitamm ei olnud kommentaarideks kättesaadav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles