Osalege südameketis Pärnakad püüavad üheskoos suurima südame rekordit

Grete-Liisa Sihver
, Multimeedia toimetaja
Copy
2023. aasta 12. veebruaril moodustati südameketti teist korda, Vallikääru kogunes ligemale 130 osalist.
2023. aasta 12. veebruaril moodustati südameketti teist korda, Vallikääru kogunes ligemale 130 osalist. Foto: Jüri Looring

Sel pühapäeval, sõbrapäeva eel moodustuvad JJ-Streeti tantsukooli eestvedamisel üle Eesti taas suured südameketid, kui võetakse kätest kinni ja jäädvustatakse tulemus droonifotodele. Pärnu linna süda valmib Vallikääru vabaõhulaval kell 15, osa saab võtta ka Tori, Lääneranna ja Saarde vallas.

Südant oodatakse looma kõiki – mida rohkem, seda uhkem. Sarnane üritus toimub tänavu juba kolmandat aastat ning üle Eesti kogunetakse eri paigus, et välja selgitada, kus asub Eesti suurim süda.

Ettevõtmine sai alguse 2022. aasta sõbrapäeva eel, kui 15 piirkonnas võttis üritusest osa üle 1000 inimese. Pärnusse kogunes siis 65 südamemoodustajat, võit läks 108 osalisega Valka. Eelmisel aastal kordus üritus aga juba kõvasti suuremas mahus: toimumiskohti oli 31 ja kokku tuli 3701 inimest kõikjal Eestis. Pärnu Vallikäärus saadi kokku 130pealine kett, suurima südame tiitli võitis 324 osalejaga Kohtla-Järve.

Kõiki oodatakse Vallikääru vabaõhulavale südant moodustama pühapäeva pärastlõunal. Linnapea tervitab osalisi kõnega, misjärel asutakse kujundit moodustama. Tantsukool pakub sooja teed, selleks palutakse kaasa võtta oma termos, kruus või tops, et mitte kasutada ühekorranõusid.

2023. aasta 12. veebruaril moodustati südameketti teist korda, Vallikääru kogunes ligemale 130 osalist.
2023. aasta 12. veebruaril moodustati südameketti teist korda, Vallikääru kogunes ligemale 130 osalist. Foto: Jüri Looring

Peale Pärnu linna kogunetakse Pärnumaal suurimat südant tegema ka näiteks Sindis, Kilingi-Nõmmes ja Metskülas. Kui algatus tuli aastaid tagasi JJ-Streeti tantsukoolilt, siis sel aastal on üleskutsega ühinenud kogukonnad ise. "See on võimas, et tänavu on südamete tegemisega kaasa tulnud ka sellised maakonnad ja vallad, mis varem osalenud ei ole. Eks südamlikud ideed tule ikka inimestelt, kellel on suur süda," selgitas üle-eestiline koordinaator Lenel Karu.

Sündmuse eesmärk on eestvedajate sõnutsi tuua kodukandi inimesed kokku ning äratada inimestes hoolivust ja ühtehoidmise tunnet. Esmaspäeval avaldatakse pildid südamekettidest üle Eesti ning antakse välja riigi suurima südamega koha tiitel ja rändkarikas.

Eesti suurima südame üritused Pärnumaal

Tori vald

Sindi gümnaasiumi staadionil kell 13

Pärnu linn

Vallikäärus kell 15

Lääneranna vald

Matsalu rahvuspargis, Näärikivide rändrahnude juures kell 15

Saarde vald

Kilingi-Nõmme kesklinna pargis kell 18

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles