Raskete masinate uus kodu sai omapärase nurgakivi

Pärnu Postimees
Copy
Ajakapslisse rändasid ajaleht, mutrivõti ja selle padrun.
Ajakapslisse rändasid ajaleht, mutrivõti ja selle padrun. Foto: Erakogu

Läinud reede keskpäeval kõlas Pärnus Savi tänaval Teet Suursilla baritonpasunast Eesti hümn, mis juhatas sisse Intrac Eesti Pärnu osakonna uuele, 1300ruutmeetrisele kodule nurgakivi paneku.

Mitmesuguseid raskeid masinaid müüva ja hooldava Intrac Eesti ASi Pärnu osakonna teenindusjuht Teet Suursild rääkis, et Riia maantee ruumid hakkasid kitsaks jääma, samuti lõpeb seal peagi rendileping. “Nii asusimegi uusi rendipindu otsima,” märkis ta.

Suursild jõudis otsingutega Portage Veod OÜni, mille esindaja Tarmo Toomast kinnitas, et neil on Savi 13 ilus krunt, kuhu nad otsivad püsirentnikku. “Lõimegi käed ja täna panemegi siin koos uuele hoonele nurgakivi,” rõõmustas Suursild. Ta muljetas, et uued ruumid tulevad eelmistest ajakohasemad, avaramad ja avavad paremad masinate hoolduse võimalused. “Siia tuleb viis remondiboksi, mis on mõlemalt poolt avatud, seega muutub masinate remont hõlpsamaks, peale selle saame suuremad laod ja kontori,” tutvustas Intrac Pärnu juht tööstushoonet, kuhu loodetakse kolida juba tuleva aasta alguses.

Ajakapsli asetasid nurgakivisse ehitaja esindaja Andri Põlluste, Tarmo Toomast Portage Vedudest, Intrac Eesti esindajad Teet Suursild ja Tarmo Allemann ning Peeter Lelle omanikujärelevalvest.
Ajakapsli asetasid nurgakivisse ehitaja esindaja Andri Põlluste, Tarmo Toomast Portage Vedudest, Intrac Eesti esindajad Teet Suursild ja Tarmo Allemann ning Peeter Lelle omanikujärelevalvest. Foto: Erakogu

Ajakapsel aga iseloomustas ilmekalt raskete masinatega tegelevaid mehi: masina hüdrosilindrisse rändasid ajaleht, mutrivõti ja selle padrun.

Hoone peaks valmima nagu öeldud 2025. aastaks, ehitab Ogel OÜ ja projekteeris Ove Rae Artest Projekteerimise OÜst. Kaks miljonit eurot maksvat ehitust rahastab Coop Pank.

Tagasi üles