Mesilindude pidajad tutvustavad Pärnumaal oma tööväge

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnumaa meepäevade eestvedajad tahavad anda ülevaate siinsete mesinike tegemistest ja rõhutada, et mesi on toiduaine nagu pipar või ketšup ja mee kasutamise viise on palju.
Pärnumaa meepäevade eestvedajad tahavad anda ülevaate siinsete mesinike tegemistest ja rõhutada, et mesi on toiduaine nagu pipar või ketšup ja mee kasutamise viise on palju. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa esimestel meepäevadel tutvustavad reedel huvilistele oma mesilat ja avavad kodukohviku seitse mesinikku, andmaks ülevaade tiivuliste tööliste toodangu kohta.

Huvilised saavad näha-kuulda mesiniku argipäevast, mõnes kohas tegemistes osaleda, maitsta aasa- ja metsamett teadmisega, et üks tiivuline tööline jõuab elu jooksul kokku kanda pool teelusikatäit väärt kraami.

Heinakuu esimesel reedel ootavad külalisi Raimo Mihkelsoni Aasa mesila Lõpel, Silva Tamsalu Panga talu mesila Ura külas, Tiit Uheki Oja-Uheki mesila Räägu külas, Sirje Mölderi mesila Pärnu-Jaagupi lähedal, Maarika Puusepa mesila Uulus, Ülle ja Andres Pindi Tõntsu mesila Silla külas Pärnu linnas ning Ülle ja Vahur Talimaa mesila Muti külas. Talimaad on üks pikemalt mesindusest elatanud abielupaare Eestis ning nende rajatud ja hoole all on Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi mesila Kurgjal.

Laupäeval koonduvad üritused Valgeranna veinitalli, kus meepäevad ametlikult avatuks kuulutatakse. Järgnevad ettekanded ja töötubades õpitakse kasutama mett toidu ja alkoholita jookide valmistamisel ning mesilasvahaga maalima.

Siitkandi esimesi meepäevi korraldavad koostöös Pärnu lahe partnerluskogu, Eesti mesinike liit ja Visit Pärnu. Ühisettevõtmise siht on väärtustada kodumaist mett, tutvustada selle kasutusviise ja tuua kokku valdkonnaga tegelejad. Lähema teabe leiabki huviline mesinike liidu kodulehelt.

“Eestisse tarnitakse küllalt suures koguses odavat välismaist mett, aga meie tahame Pärnumaa meepäevadega anda ülevaate oma mesinike tegemistest ja rõhutada, et mesi on toiduaine nagu pipar või ketšup ja mee kasutamise võimalusi on palju,” rääkis romantilise rannatee projektijuht Eveli Ilvest, kes on Pärnu lahe partnerluskogus üks meepäevade korraldajaid.

Märksõnad

Tagasi üles