Pärnumaa siidritalu pälvis parima talutoidu tunnustuse

Copy
Karmo ja Veranika Haas toodavad koos Tori siidri- ja veinitalus nii alkoholiga kui ka alkoholita jooke.
Karmo ja Veranika Haas toodavad koos Tori siidri- ja veinitalus nii alkoholiga kui ka alkoholita jooke. Foto: Pärnu Postimees

Eestimaa talupidajate keskliit kutsus juba üheksandat aastat talunikke üles esitama oma tooteid parima talutoidu konkursile. Parimaks alkoholiga joogiks nimetati Tori siidri- ja veinitalu vahuvein Murakas.

"Ajee!" hõiskas tunnustusest kuuldes Karmo Haas, kes koos abikaasa Veranikaga Tori külje all Jõesuus siidrit ja veini toodavad. Neile on see sel konkursil teine kord võidutseda alkoholiga joogi kategoorias. Eelmine tunnustus tuli 2021. aastal.

Haasi sõnutsi on hoolimata maksutõusudest ja valitsuse tekitatud turbulentsist siidritalu tootmine kasvanud. Tootmismahtude suurenemise taga on seegi, et alkoholiga toodete kõrval teevad nad alkoholita märjukesi. Siidritalu peremehe hinnangul kasvabki just nõudlus alkoholita toodete järele. "Eestlased on kultuurne rahvas, suvel käiakse vabaõhuteatrites ja kontsertidel palju, kuid ei saa ju liikuda, kui pudelike hinge all," lausus ta.

Tagasi üles