Enefit Green hakkab uurima veel ühe tuulepargi rajamist Liivi lahte

Copy
Esialgu on sinna kavandatud kuni 140 elektrituulikut, mille kogukõrgus merepinnast on 300 meetrit ja nominaalvõimsus 20 megavatti.
Esialgu on sinna kavandatud kuni 140 elektrituulikut, mille kogukõrgus merepinnast on 300 meetrit ja nominaalvõimsus 20 megavatti. Foto: Andrus Karnau

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) teavitas, et algatas möödunud nädala lõpul Liivi Offshore OÜ taotluste alusel meretuulepargi rajamise tarvis hoonestusloa menetluse ja keskkonnamõju hindamise (KMH) Kihnu saarest lõunas, Liivi lahte jääval kahel alal.

Enefit Green soovib rajada Liivi lahte kuni 1000megavatist meretuuleparki, mis kataks keskkonnahoidliku elektriga kuni poole Eesti aastasest elektritarbimisest. Olenevalt tuuliku kõrgusest ja muudest tehnilistest näitajatest tuleks parki 50–84 tuugenit, mis toodaksid umbes neli teravatt-tundi rohelist elektrit. KMH puhul on arvestatud kuni 300meetrise tipukõrguse ja 20megavatise võimsusega tuugenitega. Enefit Greeni meretuuleenergia arendusjuht Karmo Kõrvek rääkis, et reaalselt oleksid tuulikud 260meetrised ja 15megavatised.

Meretuulepark on kavandatud Liivi lahte, Kihnu saarest 11 kilomeetri ja Häädemeestest 16 kilomeetri kaugusele. Selle ala KMH aruanne peaks valmima sügisel, järgneb selle kooskõlastamine ja avalik arutelu. Viimane sõna on kliimaministeeriumil. Meretuulepargi eeldatav ehitusaeg on aastail 2028–2030.

Tagasi üles