Vee-ettevõtluses pole pääsu reformist ega hinnatõusust

Copy
Akadeemia tänava riigimajas foorumil näidatakse parasjagu ekraanilt, kui drastiliselt tõuseks veeteenuse hind Põhja-Pärnumaa vallas ilma reformita. Siinjuures märgitakse, et vallavolikogu ilmselt säärast, mõnekümne euro suurust tõusu läbi ei laseks ja kokkuhoid tuleks investeeringute pealt.
Akadeemia tänava riigimajas foorumil näidatakse parasjagu ekraanilt, kui drastiliselt tõuseks veeteenuse hind Põhja-Pärnumaa vallas ilma reformita. Siinjuures märgitakse, et vallavolikogu ilmselt säärast, mõnekümne euro suurust tõusu läbi ei laseks ja kokkuhoid tuleks investeeringute pealt. Foto: Annika Auväärt

Asjapulgad kliimaministeeriumist on seisukohal, et senise vee-ettevõtluse mudeliga ei ole võimalik pikas perspektiivis enam jätkata. Vähemalt mitte nii, et kvaliteet ei kuku ja inimesed jaksavad maksta. Jätkusuutliku olukorra saavutamiseks peaks Pärnumaale jääma üks suur vee-ettevõte.

Eestis on ühisveevärgi- ja -kanalisatsiooni teenuse praegune hea kvaliteet saavutatud suuresti tänu Euroopa Komisjoni toetustele. Seda raha enam nii palju juurde ei tule. Suur osa väikesi ettevõtteid on ilma Euroopast tuleva rahasüstita investeeringute tegemisega hädas. Amortiseerunud inventar ohustab nii inimeste tervist kui keskkonda. Riik kavandab veereformi. Lihtsustatult öeldes otsib lahendust, kuidas hoida veetaristut üleval.

Tagasi üles