Algasid Pärnumaa aasta isa otsingud

Copy
Esimesena pälvis väärt tiitli ja nimelise kingituse kolme lapse isa, kutseline kaitseväelane ja vabatahtlik päästja Rasmus Aaslaid. 
Esimesena pälvis väärt tiitli ja nimelise kingituse kolme lapse isa, kutseline kaitseväelane ja vabatahtlik päästja Rasmus Aaslaid. Foto: Urmas Luik

Kolmandat aastat selgitab Eesti reservohvitseride kogu (EROK) koostöös Pärnumaa omavalitsuste liidu ja Pärnu linnavalitsusega välja aasta isa sellekohasele konkursile esitatud kandidaatide hulgast ja teeb tiitliga pärjatu teatavaks isadepäeval.

Pärnumaa aasta isa konkursiga juhivad korraldajad tähelepanu vanemlikele väärtustele ning ärgitavad märkama ja tunnustama meie kõrval tegutsevaid tublisid isasid, kellel jätkub pühendunult aega lastele ja tahet edendada kohalikku kogukonda.

“Kogukond” ongi tänavuse isade konkursi märksõna.

“Emade kõrval on ka isad ja tahame konkursiga väärtustada isasid, kes nii töö kui panuse kõrvalt kogukonda tegelevad lastega, tegutsevad ühesõnaga mitmel rindel. See on meie silmis tunnustust väärt,” selgitas Jaanus Ots, kes on EROKi esindaja kõnealuse konkursi korraldamisel. “Kandidaat ei pea olema seotud Kaitseliiduga, kuigi kaks aastat on konkursi tulemusena aasta isaks kuulutatud militaarne mees. Meie eesmärk on leida neid, kes on panustanud kogukonda, olgu ta siis arst või hea töömehena aidanud midagi teha.”

Konkursiga selguvad Pärnumaal tublimad isad, kelle peres kasvab või on üles kasvanud kaks või enam last ning kes on tähelepanelik, hoolas ja armastav pereisa.

Aega oma kandidaatide üle mõelda on 20. oktoobrini, mis on esildiste läkitamise tärmin. Konkursikomisjonile võivad esildise EROKi e-postkasti aastaisa@erok.ee saata pärnumaalased, omavalitsused, jõustruktuurid, märkides nime ja laste arvu ning kirjeldades aasta isaks esitatu tööd või vabatahtlikku tegevust kogukonnas. Tingimus on, et iga kodanik või institutsioon esitab ühe kandidaadi ja küsib temalt kirjaliku nõusoleku.

“Pärnumaa aasta isa 2024” kuulutatakse Pärnu raekoja saalis välja isadepäeval. Pidulikul tunnustusüritusel osalevad tavakohaselt kõik nominendid peredega.

Esimesena pälvis tiitli ja nimelise kingituse kolme lapse isa, kutseline kaitseväelane ja vabatahtlik päästja Rasmus Aaslaid. Pärnumaa teine aasta isa on nelja lapse isa, kaitseliitlane ja Endla teatri haldusjuht Kaido Lüll. Kolmas selgub alla kahe kuu pärast, 10. novembril.

Tagasi üles