Politsei kutsub ära andma ebaseaduslikke relvi ja laskemoona

Copy
Tegelikult saab koju jäänud ohtlikke esemeid karistust kartmata loovutada aasta läbi.
Tegelikult saab koju jäänud ohtlikke esemeid karistust kartmata loovutada aasta läbi. Foto: Urmas Luik

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) koos partneritega kutsub oktoobris elanikke üles vabatahtlikult ja karistust kartmata loovutama ebaseaduslikke relvi, laskemoona ja lõhkematerjali.

Kampaania kestab kogu oktoobri ja selle eesmärk on vähendada kodudes leiduvate keelatud ja ohtlike esemete hulka, tõstes niiviisi ühiskonna turvalisust.

PPA politseimajor Anneli Annist ütles, et kui kellelgi on enda või lähedase majapidamises ebaseaduslikke relvi, nende osi või lõhkematerjali, tuleb helistada häirekeskuse numbril 112 ja sellest teada anda. “Kirjeldada võimalikult detailselt, millise esemega on tegu, kust see leiti ja kus see parasjagu asub. Seejärel tulevad politseinikud või demineerijad, kes keelatud esemed kaasa viivad. Mingil juhul ei tohi ise, püss seljas või lõhkematerjali pakk kaenlas, politseisse või päästeametisse kohale tulla,” rõhutas Annist.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Kalvar Tammine ütles, et Eestis tehakse aastas kahjutuks üle 5000 lõhkekeha. Jätkuvalt leitakse kodudest lõhkematerjali, sealhulgas lõhkeainet. Juba väikese koguse lõhkematerjaliga vale ümberkäimine võib ohustada koduomanikku ennast, aga ka naabreid ja lähedasi. “Kui hoolid oma lähedastest ja iseendast, teavita kindlasti lõhkematerjalist numbril 112, demineerijad tulevad kohale ja likvideerivad ohu,” kinnitas Tammine.

Juba mitmendat korda toimuva kampaania käigus on inimesed politseile ja päästeametile ära andnud sadu ebaseaduslikke tulirelvi, laskemoona, hulga lõhkekehi ja -ainet.

Politsei juhib üleriigilise kampaaniaga elanike tähelepanu ebaseaduslike esemete loovutamisele kord aastas, kuid koju jäänud ohtlikke esemeid saab karistust kartmata loovutada aasta läbi.

Tagasi üles