Linn peatas uhke arenduse teist korda, ometi ehitus jätkub

Copy
Vanasadama kvartali esimesed majad on kerkinud kohtuvaidlusest hoolimata.
Vanasadama kvartali esimesed majad on kerkinud kohtuvaidlusest hoolimata. Foto: Mailiis Ollino

Septembri keskel tegi Pärnu linnavalitsus järjekordse ettekirjutuse, et katkestada viivitamata kogu ehitustegevus Pärnu sadamasse kerkival luksuslikul Vanasadama arendusel. Ehitamine aga jätkub, sest kohus peatas selle linnavalitsuse otsuse, kuniks kompleksi suhtes jõustub lõplik lahend.

Pärnu jõe äärde uhkeid maju püstitava OÜ Vanasadama Arenduse ja linnavalitsuse vahelise erimeelsuse keskmes on küsimus, kas hooneid ehitatakse kinnitatud projekti järgi. Linn leiab, et mitte: maa-aluseid parkimiskohti tehakse nõutust vähem, osa äripinna asemele rajatakse korterid ja hoone ehitatakse lubatust pool meetrit kõrgemale. Arendaja kinnitab: sadamasse kerkivat hoonet ja maa-alust parklat ongi seni rajatud kehtiva ehitusloa alusel.

Eelmise aasta oktoobrist alates on linnavalitsus väljastanud hulga ehitust puudutavaid otsuseid ja seisukohti. Muu hulgas andis linn esimest korda juba mullu korralduse peatada objektil töö, ent tühistas selle ise, pärast seda kui arendaja oli tagasi võtnud uue ehitusloa taotluse. Nii linn kui arendaja on mullu sügisest saati vaidlustanud kohtus eri aspekte ja kohus on teinud mitu otsust. Kõige kiuste on ehitamine jätkunud ja kolm korpust valmib järk-järgult.

Tagasi üles