Abielupaar rändab läbi Pärnumaa jalgsi Kreekasse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmarändurid Pärnu-Lihula maanteel kilomeetri jagu enne Pärnu linna piiri.
Maailmarändurid Pärnu-Lihula maanteel kilomeetri jagu enne Pärnu linna piiri. Foto: Ants Liigus

Eile õhtupoolikul jõudsid Pärnusse ja jätkavad siit jalgsirännakut Läti piiri poole Tina ja Ruan de Flamingh koos truu sõbra koer Akelaga, et viia inimesteni sõnum seni väheuuritud haiguse, Charge-sündroomi kohta.


Mainitud geenidefektide kombinatsioon põhjustab probleeme meeleorganitega, südamega ja võib lapse jätta kasvus kängu.



Abikaasadest jalgsirändurid alustasid oma teekonda kui missiooni mullu Norra põhjatipust ja jõuavad järgmise aasta suveks sihtkohta, Lõuna-Kreekasse, läbides kavakohaselt 8000 kilomeetrit.



Pärnumaal tegid nad viimase suurema peatuse Koongas, olles selleks ajaks läbinud 2740 kilomeetrit.



Šveitsi ungarlane Tina on sotsiaalpedagoog, Lõuna-Aafrikast pärit Ruan aga safarigiid. Paar reisib koos 8,5aastase Belgiast pärit suure koeraga.



Mõlemad veavad enda taga spetsiaalselt selleks reisiks Norras valmistatud pikka käru, millel on kogu nende reisivarustus ja Ruanil Lõuna-Aafrika Vabariigi ning Tinal Šveitsi lipp.



Kes teelisi lähipäevil Pärnust Ikla poole astumas näevad, võiksid neile jalapuhkuseks sooja tuba ja tassi kuuma teed pakkuda. Kolmekümneaastased suhtlemisaltid Ruan ja Tina räägivad vabalt saksa ja inglise keelt ning peavad Internetis oma reisipäevikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles