Parimad õpilased särasid vastuvõtul

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänukirjad said Pärnu Kunstide maja lastetantsurühma tüdrukud ja nende juhendaja Janne Ristimets, kes võitsid konkursi “Koolitants 2012” mudilaste vanuserühmas.
Tänukirjad said Pärnu Kunstide maja lastetantsurühma tüdrukud ja nende juhendaja Janne Ristimets, kes võitsid konkursi “Koolitants 2012” mudilaste vanuserühmas. Foto: Urmas Luik

Eile oli Pärnu linnavalitsuse pidulikule vastuvõtule kontserdimajja kutsutud saalitäis aktiivseid ja tublisid kooliõpilasi, keda tänati lõppeval õppeaastal saavutatud heade õppetulemuste, konkursi- ja olümpiaadivõitude eest.

Linna parimad õpilased, kollektiivid ja nende juhendajad märgiti ära seitsmes kategoorias, vastuvõtule olid palutud koolide kuld- ja hõbemedalikandidaadidki.

”Tarkus ja andekus on looduse antud privileegid ning terves maailmas pole seitsme miljardi elaniku seas kahte täpselt samasuguste võimetega inimest,” väitis linnapea Toomas Kivimägi oma tervituskõnes. “Andekusest aga ei piisa, et täna siin saalis istuda. Tarvis on ka töökust ning töökad olete te kõik kahtlemata olnud.”

Linnapea tunnustas kõnes õpetajaidki, kellel tähtis roll laste andekuse avastamisel ja selle arendamisel, ning soovis kõigile mõnusat, auga välja teenitud suvepuhkust.

Aasta õpilaseks nimetati Karoliine Kurvits Kuninga tänava põhikoolist ja Kristo Ment Koidula gümnaasiumist. Karoliinel on õppimise kõrvalt jätkunud energiat õpilasorganisatsioonis osalemiseks, koolimuusikali ettevalmistamiseks ja koolilehe toimetamiseks, Kuninga kooli leht tunnistati koolimeedia konkursil parimaks koolileheks põhikooliastmes.

Kristo Ment on jõudnud suurepäraste tulemusteni nii matemaatika- kui füüsikaolümpiaadidel, 11. klassi noormees pidas ise oma parimaks saavutuseks rahvusvahelise matemaatikaolümpiaadi Eesti võistkonda pääsemist.

“Tegin selle nimel väga palju tööd ja olen väga rahul, et mul avaneb nüüd võimalus suvel Argentinas Eestit esindada,” ütles Ment, kellele oma sõnutsi ükski õppeaine koolis erilisi raskusi ei valmista, aga kõiki võiks veel paremini osata.

Poiss tunnistas, et kõige raskem on matemaatikaga, sest selles aines tuleb kogu aeg palju asju juurde õppida ja õpetajagi hindab üsna karmilt, latti allapoole laskmata. “Kristos on võrdselt andekust ja töökust, samal ajal teatud auahnust, mis pingutama paneb,” kiitis oma õpilast õpetaja Elmu Mägi.

Aasta huvitegevuse parimateks tunnistati Julius Koppel Sütevaka humanitaargümnaasiumist, kes ühtlasi õpib Pärnu muusikakoolis ja Pärnu Kunstide majas ning Karl Verlin Hansagümnaasiumist.

Verlin on Pärnu raadios üks noorteraadio juhtidest, ta on kolm aastat osalenud Endla teatri noortestuudios ja lavastanud kodukoolis mitu näidendit.

“Olen tunnustuse eest väga tänulik: see motiveerib edasi tegutsema ja kõrgemaid sihte seadma,” rõõmustas Verlin.

“Kui oled ise aktiivne ja tahad midagi teha, siis leiad selleks vajaliku aja,” pidas noormees tähtsaks ratsionaalset ajakasutust ja lisas, et mõni läheb pärast kooli koju arvutiga mängima, tema eelistab tegelda teiste inimestega. Vabaks jäävad vaid nädalavahetused ja tihti jääb ka siis kodusolemise aega väheks.

Vastuvõtu lõpetasid meeleolukas kontsert, kuhu jagus nii muusikat kui korvpallitrikke, ja tordisöömine.

Pärnu aasta õpilased

Kuninga tänava põhikool: Karoliine Kurvits

Koidula gümnaasium: Kristo Ment

Aasta aktiivne noor

Raeküla kool: Rudolf-Gustav Hanni

Sütevaka humanitaargümnaasium: Kertti Merimaa

Aasta huvitegevuse parimad

Sütevaka humanitaargümnaasium: Julius Koppel

Hansagümnaasium: Karl Verlin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles