Linnavalitsus soovib muuta sünnitoetuse maksmise korda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus suunas volikogule arutamiseks määruse eelnõu, millega soovitakse muuta sotsiaaltoetuste maksmise korda.

Muuhulgas soovib linnavalitsus muuta täna kehtiva laste sünnitoetuste regulatsiooni paindlikumaks, andes lapsevanematele võimaluse täpsustada elukoha andmed ja saada seeläbi lapse sünnitoetuse järgnevad osad.

Lapse sünnitoetuse esimene osa makstakse pärast lapse sündi tingimusel, et lapse mõlemad vanemad, lapsendaja või üksinda last kasvatav vanem on rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanik(ud) lapse sünniaasta 1. jaanuari seisuga; teine osa makstakse lapse aastaseks saamisel tingimusel, et lapse mõlemad vanemad, lapsendaja või üksinda last kasvatav vanem on rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanik(ud) nimetatud aasta 1. jaanuari seisuga. Kolmas osa makstakse lapse kaheaastaseks saamisel tingimusel, et lapse mõlemad vanemad, lapsendaja või üksinda last kasvatav vanem on rahvastikuregistri andmetel Pärnu linna elanik(ud) nimetatud aasta 1. jaanuari seisuga.

„Kuna elukoha kande täpsus pole olnud piisavalt oluline, on jätkuvalt tegelikkusele mittevastavaid rahvastikuregistri kandeid. Et see on saanud mitmele noorele perele takistuseks Pärnu linna sünnitoetuse saamisel, anname võimaluse andmete täpsustamiseks ja sünnitoetuse järgnevate osade saamiseks. Ehk kui näiteks sel aastal sündinud laste puhul 1. jaanuari 2012 seisuga mõlemad vanemad ei omanud elukoha kandena Pärnut, siis korrastades andmed selle aasta jooksul ja omades elukoha kandena mõlema vanema puhul Pärnut seisuga 1. jaanuar 2013, tekib õigus saada osa sünnitoetuse teisest (100 eurot) ja kolmandast osast (100 eurot). Viimast siis jällegi eeldusel, et 1. jaanuari 2014 seisuga omavad mõlemad vanemad elukoha kandena Pärnut. See on üldine kord ja jääb kehtima ka järgnevate aastate puhul,“ põhjendas linnapea Toomas Kivimägi muudatust sünnitoetuse maksmisel.

Muudatuse aluseks on lastevanemate pöördumised linna poole.

Lapse sünnitoetus on 300 eurot.

Samas on seoses laste sünnitoetuste regulatsiooni muutmisega vaadatud üle kogu Pärnu linnas siiani kehtinud täiendavate sotsiaaltoetuste maksmise regulatsioon ja kavandatud on muudatusi leibkonna sissetulekust sõltuva lisatoetuste määramise üldtingimustes. Samuti soovitakse muuta hooldus-põetustoetuse nime ja muuta see hooldustoetuseks.

Täpsustatakse Vabadussõja veteranide leskedele makstava toetuse määramise tingimused.

Linnavolikogult eelnõule heakskiidu saamisel rakenduvad muudatused 1. juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles