Juhiloata rooli istumine tõi 537 tundi üldkasulikku tööd

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärnu maakohus mõistis kokkuleppemenetluses kiirmenetluse korras korduvalt autoroolist tabatud juhtimisõiguseta 20aastasele Maanusele liitkaristusena ligemale poolteist aastat vangistust.

Kohus asendas selle karistuse siiski 537 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega 18 kuu jooksul.

Viimati tabas politseipatrull Maanuse autoroolist tänavu 17. aprilli õhtul Pärnus Lao tänaval. Selle eest mõistis kohus talle aasta vangistust. Et tänavu 22. veebruaril karistas kohus noormeest sama teo eest kuue kuu tingimisi vangistusega kaheaastase katseajaga, suurendas kohus viimast karistust kandmata karistuse viie kuu ja 29 päeva võrra.

Üldkasuliku töö tegemise ajal peab süüdimõistetu järgima kontrollnõudeid ja kohustusi. Peale selle peab Maanus maksma riigituludesse sundraha ja kaitsjatasu kokku 394 eurot ja 50 senti.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Maanust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb juhtimisõiguseta isiku süstemaatilist sõiduki juhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles