Politsei lahendas mitu aastatetagust röövi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustuse järgi sisenes toona 25aastane mees 2009. aastal ööl vastu 16. oktoobrit Pärnus Rüütli tänaval kasiinosse, suunas relvataolise eseme üle leti kasiinotöötaja poole ja nõudis raha. Foto on illustreeriv.
Kahtlustuse järgi sisenes toona 25aastane mees 2009. aastal ööl vastu 16. oktoobrit Pärnus Rüütli tänaval kasiinosse, suunas relvataolise eseme üle leti kasiinotöötaja poole ja nõudis raha. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu politseijaoskond saatis Lääne ringkonnaprokuratuuri kriminaalasja, mis puudutab kahte kümnendivahetuse aegu Pärnus toime pandud kasiinoröövi, aga ka röövikatset Karusselli tänava kaupluses.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Lennart Pulga sõnade kohaselt tulid tõendid vanade juhtumite kohta ilmsiks teist kuritegu uurides. Isiku seotusele kolme kuriteoga viisid uurija sõnutsi nii ülekuulamised kui DNA-analüüsid.

Menetlusteenistuse vanema teatel viis kuritegude menetlemise lõpule sama uurija, kes selle mitu aastat tagasi alustas. "Ta oli vahepeal aastaid lapsehoolduspuhkusel. Tööle naasnud, menetles ta juhtumeid edasi ja positiivne lahend ongi käes," lausus Pulk. Lisades, et kui tekivad informatsioon ja tõendid, võtab politsei alati vanad asjad taas menetlusse.

Kahtlustuse järgi sisenes toona 25aastane mees 2009. aastal ööl vastu 16. oktoobrit Pärnus Rüütli tänaval kasiinosse, suunas relvataolise eseme üle leti kasiinotöötaja poole ja nõudis raha. Kui ähvardatav oli avanud kassa, hüppas mees üle leti, haaras kaasa 5650 eurot ja lahkus.

Järgmisel kuul sisenes mees maskiga nägu varjates Karusselli tänava kauplusesse ja sundis relvalaadse esemega ähvardades poetöötajat kassat avama. Müüja keeldus. Et kurjategijal endal ei õnnestunud kassat avada, lahkus mees poest ja tegu jäi lõpule viimata.

Peale selle on esitatud mehele kahtlustus, et ta nõudis 2010. aastal ühel oktoobri varahommikul Suur-Jõe tänaval asuvas kasiinos baarileti taga olnud töötajalt relva moodi esemega ähvardades kassasahtli avamist, ähvardades samal ajal teistki kasiinotöötajat. Seejärel võttis mees vägivalda kasutades kassast 475 eurot ja põgenes.

Kuidas kriminaalasjaga edasi minnakse, pole veel selge. "Kui kriminaalasi jõuab prokuratuuri, peab süüdistaja hindama, kas tõendeid süüdistuse esitamiseks piisab, ja seejärel otsustama, kuidas edasi minna," selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Prokurör Mai Merisaar toonitas, et kuigi enamasti tuvastatakse kurjategijad kiiresti, ei maksa kahjukannatajatel lootust kaotada, kui esialgu jääb teo lahendamine soiku. "Nii nagu õiguskaitseasutusedki ei kaota lootust ega loobu uurimisest," sõnas prokurör.

Merisaar lisas, et eriti varavastaste kuritegude puhul viib mõne kahtlustava tuvastamine seni lahendamata juhtumiteni. "Alati kontrollitakse, kas kahtlustatav võib olla seotud mõne muu samasuguse kuriteoga," selgitas ta.

Pulk kinnitas eelkõneleja juttu. "Oleme korduvalt avastanud aastatetaguseid vargusi," sõnas uurija. "Erilise tähelepanu all on mõistagi avastamata jäänud rasked kuriteod."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles