Pärnakad võistlevad pagariärile innovatiivsete lahenduste pakkumisel

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlased loodavad võistlustöödest häid ideid noppida.
Saarlased loodavad võistlustöödest häid ideid noppida. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurid sõidavad homme Kuressaarde üleriigilistele ärikorralduse eriala kutsevõistlustele, kaasas uudsed ideed Saaremaal asuva Karja pagariäri turundamiseks ja tootearenduseks.


Kutsehariduskeskuse teabetalituse juhataja Anneli Puuderselli ütlust mööda läheb “Äripäevade” nime kandvatele võistlustele nende koolist kaks segavõistkonda, mis on komplekteeritud esimese ja teise kursuse ärikorralduse eriala õpilastest. Noori juhendab ärikorraduse eriala kutseõpetaja Eela Malk.



Võistkond koosseisus Karen Tõniste, Kristel Rannik, Raavi Viil, Kersti Prii ja Piret Pusse mõtles kodutööna, kuidas müüa vähemedukaid tooteid.



Kristi Rappu, Jaanika Koitla, Maarja-Mari Piksoni, Liis Treilopi ja Lauri Kunto kodutöö koosneb turu-uuringust ja reklaamist Saaremaise päritolu rõhutamiseks.



“On väga hea, et õpilased saavad selliste ülesannete kaudu kehastuda praktilise töö tegijaiks ja ettevõtjaiks,” sõnas Karja pagariäri juhataja Aivo Kanemägi. “Ootan huviga, milliseid lahendusi Eesti eri paigust välja pakutakse, ja loodan, et nende hulgas on selliseid, mida saame ellu viia.”



Vastavalt koduse ülesande juhendile pidid võistkonnad välja mõtlema võimalusi Karja pagariäri toodete saaremaise päritolu rõhutamiseks või ettevõtte kaubamärgi tutvustamiseks. 1993. aastal loodud Karja Pagariäri küpsetab ligi neli tonni leiba-saia ööpäevas, andes tööd 40 inimesele.



Kutsevõistluste võitjad kuulutatakse välja reede, 3. aprilli pärastlõunal Kuressaare ametikoolis.



“Äripäevadel” osalevad ametikoolide väikeettevõtluse ja ärikorralduse erialal õppijad ning rakenduskõrgkoolide ärierialade esimese ja teise kursuse õpilased.



Kokku osaleb “Äripäevadel” üle 70 õpilase-õpetaja, teavitas Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.



Tänavused äripäevad on järjekorras seitsmendad ja neid korraldab traditsiooniliselt eelmise aasta võitjakool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles