Asmussen: Kreekaga lepet veel ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka laenuandjad pole veel Ateenaga saavutanud kokkulepet, mis annaks riigile kaks aastat aega oma riigivõlg kontrolli alla saada, ütles Euroopa keskpanga ametnik eile.

Ajakirjanduse andmetel oli kokkuleppe visand juba valmis, kuid keskpanga juhatuse liikme Jörg Asmusseni sõnade kohaselt ei ole kokkulepet allkirjastatud.

”Ka mina olen lehest seda juttu lugenud, kuid troika (Rahvusvaheline valuutafond, Euroopa Komisjon ja Euroopa keskpank) ja Kreeka valitsus pole veel kokkulepet sõlminud,“ ütles Asmussen Saksamaa riigitelevisioonile.

”Kreeka on olukorras, kus tema tulud ei kata kulusid. Kui kaheks järgmiseks aastaks Kreekale kehtestatud defitsiidi vähendamise sihid kahe aasta võrra edasi lükkuvad, peavad eurotsooni riigid lisaraha eraldama,“ ütles Asmussen.

Süddeutsche Zeitungi andmetel lubatakse Ateenal viia defitsiit kolme protsendini sisemajanduse kogutoodangust algse 2014. aasta asemel 2016. aastaks.

Kreekale esitatud tööturu- ja energiasektori reformide ning erastamise tähtaegu lõdvendatakse ajalehe andmetel samuti ja Kreeka peaminister Antonis Samaras võib arvestada sellega, et tema Euroopa partnerid annavad järgmisel kuul loa 31,5 miljardi euro suuruseks abimakseks riigile.

Kreeka peaminister on öelnud, et riigikassas saab raha otsa novembri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles