Henno Sepp sai kodanikupäeva aumärgi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kevadel 90 aasta juubelit tähistanud legendaarne pärnakas Henno Sepp võttis eile Tallinnas Stenbocki majas pidulikul vastuvõtul siseminister Ken-Marti Vaherilt (pildil) vastu kodanikupäeva aumärgi.

Sepp on pikaajaline rahvakultuuri säilitaja ning Pärnu seltsielu ja huvitegevuse vedaja.

Üle 50 aasta on ta juhendanud Pärnumaa koolides noorte ja laste huviringe. Tema eestvõttel käivad koos Külapillimehed, paljudesse noortesse on ta süstinud huvi filateelia vastu.

Sepp on organiseerinud Pärnus spordi- ja matkaelu ja olnud üle 600 korral kutsutud pulmaisaks.

Oma isiksuse, isamaalisuse ja positiivse ellusuhtumisega annab ta noortele väärt eeskuju.

Tänavusel kodanikupäeval pälvis aumärgi 14 silmapaistvat inimest.

Selle aasta kodanikupäeva moto „Väärikalt läbi elu“ on inspireeritud Eesti filmi 100 aasta juubelist ning aktiivsena vananemise ja põlvkondade vahelise solidaarsusest aastast Euroopas.

Aumärgi kandidaate esitasid maavalitsused, Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liit ning Eesti kaitsevägi, samuti eraisikud ja organisatsioonid.

Ettepanekuid laekus siseministeeriumile 31, need vaatas läbi riigiasutuste ja kodanikeühenduste esindajatest koosnev komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles