Fortum kaalub riigi vastu kohtusse minekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus ja Tartus koostootmisjaamu omava Fortumi Eesti tütarettevõtte juhatuse esimehe Margo Külaotsa teatel kaalub ettevõte menetluses oleva elektrituruseaduse praegusel kujul jõustumise korral riigi vastu kohtusse pöördumist.

Külaotsa sõnade kohaselt on hagi aluseks asjaolu, et mängureegleid muudetakse tagasiulatuvalt.

“Me oleme rajanud 170 miljoni euro eest Eestisse kaks koostootmisjaama, me oleme täitnud kõik riigi poolt ette seatud nõuded ja tingimused ja oleme kindlasti arvestanud selle kindla toetuse tähtajaga 12 aastat. See oli tegelikult investeerimisotsuse aluseks,” rääkis Fortumi Eesti ettevõtete juht.

Segadused elektrituruseaduse muutmise osas on Külaotsa sõnade järgi tinginud olukorra, kus Fortumi uued investeeringud Eestis on nüüdseks kinni keeratud ja Fortumi uued samasugused jaamad kerkivad Lätti ja Leetu.

Fortumit huvitab Külaotsa jutu järgi selline õiguskindlus, et kui seadus on kord vastu võetud, siis seda tagasiulatuvalt ei muudeta.

Valitsus esitas oktoobri lõpus riigikogule elektrituruseaduse muudatuse, millega on kavas kärpida taastuvenergia toetuste mahtu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul 18 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles