Selgusid parimad pranglijad

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Esimest korda olid koos maakonna koolide pranglijatega palutud võistlema Pärnu linna koolide õpilased.


Pranglimine on Miksikese kiire peastarvutamise keskkond internetis. Pranglimine toimus viies rühmas: sirgujad (1.-3. klass), oskajad (4.-6. klass), neiud (7.-12. klass), noormehed (7.-12. klass) ning täiskasvanud. Kokku osales eelvoorudes 1500 õpilast 131 klassist, teatas Pärnumaa koordinaator Liina Kivisto.



Finaali pääses võistlema õpilasi 11 koolist (Kilingi-Nõmme gümnaasium, Paikuse põhikool, Metsapoole põhikool, Surju põhikool, Audru keskkool, Sindi gümnaasium, Tori põhikool, Pärnu-Jaagupi gümnaasium, Pärnu ühisgümnaasium, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium ja Pärnu kutsehariduskeskus) ja 11 täiskasvanut.



Pärnumaa parimad peastarvutajad sirgujate seas olid Allar Len Nõmmesalu Metsapoole põhikoolist, Sander Saarpere Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Kevin Laanepõld Pärnu ühisgümnaasiumist.



Oskajate kõige tublimad olid Taavi Illi Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Piret Sommer Pärnu ühisgümnaasiumist ja Karolin Stimmer Sütevaka humanitaargümnaasiumist. Neiudest edestasid teisi Mai-Liis Pukk Paikuse põhikoolist, Birgit Pihelgas Sütevaka humanitaargümnaasiumist ja Katrin Kartau Kilingi-Nõmme gümnaasiumist.



Noormeeste parimateks olid Taaniel Laimets Audru keskkoolist, Sten Kasela ja Hendri Parrol Kilingi-Nõmme gümnaasiumist. Täiskasvanute vanuseklassis jõudsid esiritta Toomas Talviste, Reet Juurikas ja Piret Rõigas. Pärnu maakonnast pääsesid Eesti karikavõistluste finaali Kilingi-Nõmme gümnaasiumi ja Pärnu ühisgümnaasiumi võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles