IRLi fraktsioon peab linna kokkuhoiukava ebapiisavaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu linnavolikogu fraktsioon tegi enne tänast volikogu istungit  avalduse, milles väidab, et linnavalitsuse kokkuhoiukava on praeguses majandusolukorras ebapiisav.


Oma avalduses tunnustas IRLi fraktsioon linnavalitsust kokkuhoiukava volikogule esitamise eest ja märkis, et 75 miljonit (10%) eelarve mahust on suur kokkuhoid, aga kahjuks nüüdseks juba ebapiisav.



Avalduses öeldakse, et tõsine majanduskriis algas 2007/2008. aasta talvel ja sellest ajast alates on IRLi saadikud Pärnu linnavolikogus kutsunud võimuliitu üles kokkuhoiupoliitikat rakendama.



“Oleme esitanud mitmeid kordi vastavasisulisi eelnõusid, teinud eelarvetesse kulupoolt vähendavaid parandusettepanekuid, aga kõik see on osutunud kasutuks,” teeb IRLi fraktsioon avalduses etteheiteid. “Palga ja halduskulude proportsionaalset kasvu ei pidurdata ka seekordse negatiivse lisaeelarvega, vastupidi: valitsemiskulude osakaal pärast Kesk- ja Reformierakonna esitatud kärpekava rakendumist kasvab hoogsalt. Kaotada soovitakse investeeringuid ja vähendada haridus- ja kultuurikulutusi, aga säilitatakse täies mahus poliitiline palgafond. Võimuliidust tulevad pressiteated rõhuvad solidaarsusele, aga sõnadele tegusid ei järgne.”



IRLi Pärnu poliitikute arvates peaks linnaeelarvet kärpides aluseks võtma rahandusministeeriumist ja Eesti Pangast tulnud pesimistlikud majandusprognoosid ning enese ja linnarahva petmine tuleks lõpetada.



Avalduses kritiseeritakse, et võimuliit on Pärnu linna eelarvet laenamise ja kohustiskoormiste tekitamisega juba mitu aastat kunstlikult paisutanud ning laenuraha on kulutatud äraelamiseks, mitte investeerimiseks, ja eelarveauku laenu võttes enam lappida ei saa.



IRL teeb Pärnut valitsevale Reformierakonna, Rahvaliidu ja Keskerakonna võimuliidule oma avalduses ettepaneku käituda riigimehelikult ning viia lisaeelarvega linnaeelarve tulud vastavusse reaalsusega. “Lihtsameelne ootus ja Eesti riigi süüdistamine ei ole kohane ja vastutustundlik,” öeldakse avalduses.



IRLi volinikud soovitavad oma avalduses Pärnu reformierakondlastel käituda oma Tallinna linnavolikogu kolleegide ja keskerakondlastel riigikogu keskfraktsiooni seisukohtadest lähtuvalt – kokkuhoid olgu solidaarne ja eelarvekärbe vajalikus mahus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles