Jääfestivali kunstlumest jääb toota veel kolmandik

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadama kail tehakse kunstlund jääfestivali tarvis.
Pärnu sadama kail tehakse kunstlund jääfestivali tarvis. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinna sadamakail töötavad lumemöldrid on tänaseks veebruaris algava jääfestivali tarvis saanud valmis kaks kolmandikku vajaminevast lumekogusest. Kokku plaanitakse kunstlund toota 10 000 kuupmeetrit.

Täna hommikul tehti kunstlume tootmises kompressori rikke tõttu väike paus. Jääfestivali üldjuhi Piret Hallik-Sassi sõnutsi vahepealne rike edasist lumetootmist ei sega, kuid plaanis on aru pidada, kas lume tootmisega praegu edasi minna või jätkata seda hoopis veebruari alguses jääarhitektuuri workshop'i ajal.

Lume tootmiseks kasutatakse Soome firma Lumident OY uue põlvkonna kõrgtehnoloogilisi täishübriidkahureid, mis toodavad vähese külmagagi palju lund.

Hallik-Sassi sõnutsi oleneb lumetootmine suuresti ilmast. Nimelt peab kunstlume valmistamise ajal olema külma vähemalt -5 kraadi.

Kogu festivaliala hakkab ilmet võtma 4.–10. veebruarini toimuva jääarhitektuuri workshop’i ajal, kui toodetud lumest asutakse talveparki ehitama. Sadamakaile kerkivad talvespaa, jäärestoran ja -baar, seikluspark, ronimissein, tuubisõidurada ja teised ehitised.

Täna alustati kesklinna sadamakail jääväljaku planeerimist ja peagi läheb jääplatsi valamiseks.

Pärnu jääfestival toimub tänavu 16.–24. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles