Õpetaja mõnitamist filminu visati koolist välja

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Läinud kuul Tõstamaa koolis õpetajat mõnitanud poisid käivad koolis edasi, nende võika käitumise telefoniga salvestanud ja internetti laadinud poiss visati aga koolist välja.

“Minu otsus on selline, sest ma tean rohkem kui inimesed selle lühikese video najal,” sõnas Tõstamaa kooli direktor Toomas Mitt, kes oma 5. veebruari käskkirjaga harrastusoperaatori kooli õpilaste nimekirjast kustutas.

“On veel intsidente, mis sellel poisil on hinge peal,” ei ole mobiiltelefoni kasutamine tunni ajal, mis, tõsi küll, Tõstamaa kooli sisekorra eeskirjaga keelatud, Miti kinnitusel ainus põhjus, miks tal säärane otsus vastu tuli võtta. Ent mingil juhul ei ole see Miti ütlust mööda kättemaks avalikustamise eest.

“Mind süüdistatakse, et olen sõnumitoojaga inetult käitunud,” on Mitt häiritud avalikuks saanud uudise kommentaariveergudel levivatest süüdistustest. “Aga inimesed on näinud ju ainult seda seitset minutit ja nüüd selle järgi otsustavad, kas on tehtud õige otsus – ärgu nad seda tehku,” on lugu Miti sõnade järgi mitmetahulisem.

Milliste intsidentide jada lõpuks poisi kooliõpilaste nimekirjast kustutamiseni viis, seda ei saa Mitt avalikustada. Need on vähemal või rohkemal määral seotud sellesama Eesti haridusmaastikul skandaali tekitanud vägivallaaktiga, mille asjaolude uurimiseks politsei väärteomenetluse alustas.

Igatahes olevat koolis õhkkond läinud pärast intsidendi ühe võtmefiguuri eemaldamist paremaks. “Kui võtame Pärnu linnast sotsiaalsetesse raskustesse sattunud pere lapse siia, siis eeldame, et ta on tavakooli õpilane, arvestab meie distsipliini ja korraga, aga kui koolikorraldust ei täida, kui tekivad pahandused, mis lõpevad selle filmimise intsidendiga …” ei jäänudki Miti selgitusel palju muud üle kui poiss koolist eemaldada.

Mis väljavisatust edasi saab, peavad nüüd otsustama Pärnu linna haridus- ja sotsiaalametnikud. Matemaatikaõpetajat mõnitanud poisid aga jäävad ootama politsei määratavat karistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles