Rannahotelli kõrvale kerkib neljakorruseline hotell

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas asuva kliimapaviljoni asemele võib kerkida kuni 13,5 meetri kõrguse hoone, mille ehitusalune pind on 1786 ruutmeetrit.
Pärnu rannas asuva kliimapaviljoni asemele võib kerkida kuni 13,5 meetri kõrguse hoone, mille ehitusalune pind on 1786 ruutmeetrit. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus saatis avalikustamisele Ranna puiestee 7 kinnistu detailplaneeringu projekti, mille järgi on kavas Rannahotelli kõrvale ehitada nelja maapealse korruse ja ühe keldrikorrusega hotell.


Praegu asub kinnistul mahajäetud kliimapaviljon, milles viimati tegutses ööklubi Las Vegas. Hoone on kavas lammutada, kuid selle kõrval asuv vaatetorn jääb alles ja tahetakse XX sajandi arhitektuurimälestisena kaitse alla võtta.



Kliimapaviljoni asemele võib ehitada ühe kuni 13,5 meetri kõrguse hoone, mille ehitusalune pind on 1786 ruutmeetrit. Hoone väljanägemine, tubade arv jms selgub arhitektuurikonkursi käigus.



Kinnistule on ette nähtud 20 parkimiskohta, et võimalikult rohkem puid säiliks. Teisele poole teed Ranna puiestee äärde on kavandatud paarisaja kohaga linnaparkla. Kinnistust mere poole jääb linna üldmaa, kuhu rajatava puhkeala lahendus leitakse samuti arhitektuurikonkursiga.



Kinnistu omanikuks on Urmas Uustalile, Raivo Rannale ja Aivar Tuulbergile kuuluv C.H.P. AS. Ranna puiestee 7 asub muinsuskaitseala kaitsevööndis, looduskaitsealuses Rannapargi osas ja üleujutusalal, mis seab ehitamisele kindlad reeglid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles