Küünalde kühveldamine läks linnafirma juhile maksma töökoha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüditamisohvrite mälestuseks süüdatud küünalde kokkukühveldamine läks Pärnu linnale kuuluva koristusfirma juhile Raul Sarandile maksma töökoha.
Küüditamisohvrite mälestuseks süüdatud küünalde kokkukühveldamine läks Pärnu linnale kuuluva koristusfirma juhile Raul Sarandile maksma töökoha. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Põlevaid mälestusküünlaid kopaga koristanud OÜ Pärnu Haldusteenused juhataja Raul Sarandi otsustas pärast Pärnu koalitsiooninõukogu otsust, mille kohaselt ta peaks vastutuse võtma, tagasi astuda.

Täna kell 11 kogunenud koalitsiooninõukogu leidis, et iga ürituse korralduse, turvalisuse, heakorra ja väärikuse eest vastutab ennekõike ürituse korraldaja – Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

“Vaatamata sellele, et koristustöid teostati vastavuses tellimusele, ei saa siiski jätta tähelepanuta asjaolu, et ka tööde teostajal oli võimalus sellist ebaväärikat situatsiooni ära hoida. Seetõttu ja arvestades Pärnu linnale tekitatud negatiivse maine suurust, on koalitsiooninõukogu üksmeelsel seisukohal, et tellimuse täitmist korraldanud ettevõtte juht peab võtma vastutuse,” teatas koalitsiooninõukogu avalikkusele saadetud pöördumises.

Pärast koalitsiooninõukogu otsust esitas Pärnu linnale kuuluva Pärnu Haldusteenuste juhataja Sarandi lahkumisavalduse. Avalduses tunnistatakse, et ettevõte tegi koristustöid ilmselgelt lubamatul viisil. Juhina pidas ta õigeks vastutuse võtta ja vabandust paluda.

Kes käskis töömeestel põlevaid küünlaid tänavakoristusmasina kopaga kokku korjata? “Koristusviis tulenes kellaajast, millal me pidime töö lõpetama. Kui kaua üks inimene rohkem kui 5000 küünalt nopib?” vastas Sarandi nime nimetamisest hoidudes.

Võimalikke korralduse andjaid võis olla kaks: Sarandi ise ning ettevõtte välikomandör ja tehnikahaldur Rein Männik. Mõlemad on IRLi liikmed, Sarandi kuulub Pärnu linnavolikogusse.

25. märtsil kella 18–21 mälestati Pärnus Martensi platsil 1949. aastal Eestist Siberisse küüditatud inimesi. Kella 21 paiku lükati põlevad küünlad kopaga kokku ja viidi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles