Video: Eesti taliujujad ujuvad üle Beringi väina Venemaalt Alaskale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaarma ujumas. Foto on illustreeriv.
Henri Kaarma ujumas. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Taliujujad Henri Kaarma ja Toomas Haggi suunduvad kümne päeva pärast Dežnjovi neemele Venemaal, et esimeste inimeste seas vaid viiekraadises vees Alaskale ujuda.

Eile tegid vaprad taliujujad proovi Tallinnas Pirital, kus vesi on oluliselt soojem, kui neid peagi ootavas Beringi väinas. Venemaalt Alaskale üritab kokku ujuda 40 inimest kogu maailmast. See tähendab, et 86 kilomeetri pikkuse distantsi läbivad ujujad koostööna, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Juuli alguses üle La Manche'i väina ujuda üritanud Henri Kaarma jääkülma Beringi merd ei karda, sest on taliujumisega tegelnud juba kuus aastat. Pigem on tal hirm, et üritus võib katki jääda organiseerimisprobleemide tõttu, nagu juhtus eelmisel aastal.

Plaani järgi teeb iga ujuja kokku kolm kuni neli paarikümne minuti pikkust etappi, mille jooksul võib ette tulla mitmeid segavaid faktoreid: erisuunalised hoovused, tugev tuul ja suured lained.

Õnnestumise korral on eestlased esimeste inimeste seas, kes ületanud ujudes Beringi väina ja jõudnud Venemaalt Ameerikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles