Raeküla elanikud: siin tegutseb kassilõikuja

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus kaks aastat tagasi aset leidnud juhtumist, kus õhupüssi haavlitega pihta saanud kass vajas loomakliiniku abi.
Fotomeenutus kaks aastat tagasi aset leidnud juhtumist, kus õhupüssi haavlitega pihta saanud kass vajas loomakliiniku abi. Foto: Urmas Luik

Kui nädalavahetusel sai Pärnu Postimees vihje, et Pärnu Raeküla linnaosas Kalevi puiestee lähedal on terviserajal nülitud kassi korjus, siis teisipäeval teavitas meid teine lugeja, et tema kaks lemmiklooma on langenud tõenäoliselt mõne noakangelase ohvriks.

“Arvatavasti tegutseb Raekülas keegi, sest kaks nädalat tagasi tuli meie kass koju suure lõikehaavaga kaelal,” kirjutas Ketter Pärn. “Kass tuli öösel õmblema viia. Loomaarst arvas, et kass on kas kuskile kinni jäänud või on keegi selle teinud, sest haav oli tõesti lõikehaav. Hirmunud kassikesele tehti neli õmblust ja kirjutati kaheks nädalaks antibiootikumiravi, sest on suvi ja haav võib mädanema minna. Arve läks üle 100 euro.”

Kui algul arvas pere, et ehk vigastas loom end tõesti ise, siis esmaspäeval tuli koju pere teine kass, kel oli puusa juures lõikehaav.

“Kaks kassi ennast juba ühe koha peal ei vigasta,” oli Pärn kindel. “Nüüd tuleb teine kass ka arsti juurde viia, sest tundub, et haav on tal mädanema läinud. Politsei peaks uurima, kes siin Raekülas kassidega nii käitub. Olen kindel, et see vaene kass seal metsas ja meie pere kassid ei ole ainukesed kannatada saanud loomakesed.”

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe teatel ei olnud politsei eilseks saanud teateid lõigutud kassidest.

“Loomade puhul teevad järelevalvet kohalik omavalitsus ja politsei,” ütles Tammeleht. “Kindlasti tasub Pärnal ühe või teise ametkonna poole pöörduda ja avalduses ära märkida sündmuse täpne toimumisaeg, kirjeldus ning loomade vigastused, peale selle oma kontaktandmed.”

Pärnu linna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi on keelatud looma hüljata, vigastada, abitusse seisundisse jätta, tekitada valu ja välditavaid füüsilisi ja vaimseid kannatusi, põhjustada looma hukkumist või panna toime muu looma suhtes lubamatu tegu.

Samal ajal sätestab eeskiri, et looma on lubatud pidada õues piiratud territooriumil või kinnises ruumis selle omaniku loal või muu õigustatud isiku nõusolekul. Territoorium peab olema piiratud nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks.

Loomapidaja peab välistama looma ärajooksmise ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimaluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles