Vändra alevis võidutseb valimisliit Vändra

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra alevi lipp.
Vändra alevi lipp. Foto: Riigikantselei

Vändra alevivolikogus sai 10 kohta valimisliit Vändra, kellele järgnevad nelja kohaga valimisliit Vändralane ja ühe kohaga Reformierakond.


Valimisliit Vändra nimekirjast pääsesid alevivolikokku Toomas Sonts, Niida-Anita Morgen, Priit Enok, Sirje Raaga, Harald Valk, Tiit Kangert, Tiiu Ling, Imbi Orav, Margot Peterson ja Kersti Valgeväli. Valimisliidu Vändralane mandaadid said Veli Piikmann, Mart Mõttus, Olga Kängsep ja Gersti Kont. Reformierakonda esindab Kristjan Vaino.



Vändra alevis oli valimisaktiivsus 52 protsenti. Valimisliit Vändra edastas konkurente pikalt, noppides 60 protsenti antud häältest. Enim hääli – 222 – kogus Toomas Sonts.



Vändra alevivolikogus on 15 kohta, neile kandideeris 33 kandidaati ehk 2,2 inimest kohale. Valimisliit Vändra pani välja 21 ja valimisliit Vändralane 9 kandidaati, Keskerakond leidis kandideerima ühe ja Reformierakond kaks inimest.



2005. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideeris Vändra alevis neli nimekirja: valimisliidud Vändra ja Vändramaa, Keskerakond ja Res Publica. Volikogu 15 kohast 7 sai valimisliit Vändra, 6 valimisliit Vändramaa ja 2 Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles