Pärnumaal võitsid valimisliidud

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnas ja maakonnas valitud 20 volikogust kolmes võitis erakond: kahes Rahvaliit ja ühes Keskerakond, 17 omavalitsuses pälvis valijate suurima usalduse valimisliit.


Nelja aasta taguste volikogude valimistega võrreldes põrus Rahvaliit kogu Eestis, ometi osutus just see erakond Pärnumaal ülejäänutest edukamaks, saavutades kahes vallas enim volikogu kohti.



Traditsiooniliselt jätkab Rahvaliidu juhtimisel Surju ja Lavassaareski võeti seitsmest kohast neli. Peale selle võitis läinud valimistel küll Rahvaliidu, kuid seekord valimisliidu nime valinud seltskond näiteks Ares ja Koongas.



Keskerakond läks oma nimekirjaga valimistele 19 omavalitsuses, vaid Kihnus ei suudetud nimekirja välja panna. Võitjaks osutus Keskerakond ainult Varblas. Neli aastat tagasi hõivas Keskerakond enim volikogu kohti peale Varbla Pärnus, Lavassaares ja Tootsis.



Kui jätta kõrvale valimisliidud ja vaadata valijatelt erakondadele antud hääli, võidutses siin Keskerakond. Eilse pärastlõuna seisuga oli Keskerakond kogunud 17,2 protsenti Pärnumaal antud häältest. Reformierakonna kasuks andis oma hääle 9,5 protsenti valijaist. IRL kogus 7,4, sotsid 3,6, Rahvaliit 1,2, Iseseisvuspartei 0,7 ja rohelised 0,4 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles