Mart Viisitamm asus Toomas Kivimägi ründama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnul käitub üle viie tuhande hääle saanud ja endale hilinenult avaliku teenistuse seaduse muutuse tellinud pikaaegne maavanem Toomas Kivimägi kui reaalsustaju kaotanud ametnik, kes absoluutselt ei taju, milleks rahvas talle mandaadi on andnud, vahendas Keskerakonna Pärnu piirkonna pressiteenistus suvepealinna ametist lahkuva meeri sõnu.


“Mul on piinlik minust rohkem valijate hääli saanud meest kritiseerida, kuid midagi pole parata, praeguse maavanema ülbus ja valede levitamise lembus ei anna mulle teist valikut,” ütles Viisitamm.



Viisitamme sõnutsi on Kivimägi oma meeskonnaga alustanud jõulist mainekampaaniat meedia kaudu juba nüüd, kui uus linnavalitsus pole veel ametisse astunud. Kampaania olemus ei ole konstruktiivne ega tulevikku vaatav, vaid seisneb endise linnavalitsuse ette süüdistamises asjades, mis neil endil võimul olles untsu võivad minna.



“Poliitikuna on mulle enam kui kummaline Toomas Kivimägi valimisjärgsetest artiklitest lugeda, et vastutuse kõikide järgmiste aastate murede eest peab võtma eelmine valitsus. Selle toetuseks esitab Kivimägi isegi valeandmeid.”



Viisitamme hinnangul on viiteid selle kohta, et Kivimägi on reaalsustaju kaotanud, mitu. Näiteks on Viisitamme sõnul Eesti poliitikas ennekuulmatu, et ametisse astuv linnapea keeldub vastu võtmast ametiraha lahkuvalt linnapealt.



“Selle tseremoniaalse sammu näeb ette Pärnu linna põhimäärus ning see on iseenesest kena ja sümboolne traditsioon. Kahjuks on Kivimägi Pärnu Postimehes teatanud, et tema Viisitammelt auraha vastu ei võta, vaid on seda valmis vastu võtma näiteks volikogu esimehelt,” märkis Viisitamm. “Ma ei hakka siinkohal arutlema teemal, kas ma isiklikult soovin Kivimägile ametiraha üle anda – mina lähtun linna põhimäärusest. Lihtsalt sellist lugupidamatust traditsioonide ja kehtivate õigusaktide vastu ei oleks ma pikaaegsest maavanemast oodanud.”



Viisitamm nimetab naeruväärseks Kivimägi avalikku väidet, nagu tahaks linn kiirkorras osta tagasi Esplanaadi 10 hoone.



“Selles küsimuses on tõesti käimas kohtuvaidlus, sest maja ostja soovib tehingust taganeda, kuid päris kindlasti ei juhtu see Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioon ajal,” selgitas Viisitamm. “Iga kohtuasja puhul on mõlemat osalist rahuldav kompromiss alati tervitatav, kuid selle kaasuse puhul on minu seisukoht ühene: maja tagasiostmine pole piisavalt põhjendatud ja lõpliku otsuse peab tegema kohus.”



Samamoodi nimetab Viisatamm laimuks Kivimägi väidet laupäevases Pärnu Postimehes, kus Kivimägi viitab istuva linnavalitsuse soovile kiirkorras töötukassast vabanenud ruumid välja rentida. “Ma ei kujuta ette, kust pärineb selline info, kuid see faktina esitatud väide on fantaasia ehk rahvakeeles vale. Ma ei tea ega ole kuulnud kellestki peale Sütevaka humanitaargümnaasiumi, kel oleks nende ruumide vastu tõsisem huvi, kuigi linna seisukohast oleks muidugi iga õnnestunud müük või rendileping kasulik.”



Viisitamm ei ole rahul sellegagi, et Kivimägi halvendab teadlikult linna majandusseisu meedias.



“Mulle jääb mulje, et lugupeetud Toomas Kivimägi pole päris kursis omavalitsuste rahastamisprintsiipidega ja võib seetõttu oma analüüsis eksida. Tahaks väga loota, et ülepaisutatud negatiivsete numbrite taga on kogenematus, mitte pahatahtlikkus, millega püütakse oma homseid läbikukkumisi juba ette õigustada,” sõnas Viisitamm.



Pärnu praegune linnapea ei pea valijate suhtes ausaks, et Kivimägi valis igaks juhuks maavanema ametist kinnihoidmise ja kaotas teadlikult võimaluse lähima nelja aasta jooksul volikogu liikmeks saada.



"See on muidugi tema valik, kuid kui ta peaks aasta pärast linnapea koha kaotama, on kõigi üle viie tuhande tema poolt hääle andnud pärnaka hääled ühekorraga prügikastis. Ükski tark poliitik mõtlematult sildu ei põleta, see võib maksta hiljem valusasti kätte," märkis Mart Viisitamm.



“Mul on hea meel, et Pärnu tulevane linnapea on Pärnu eluoluga kursis inimene, kuid ta peaks siiski saama aru, et valijatelt saadud mandaat ei tähenda ülimat võimu kõige ja kõigi üle ning üks riigikogus läbisurutud seadusemuudatus ei anna veel alust arvata, et edaspidi kõik ja kõikjal härra Kivimägi nime ja soove kuuldes kohe seadusi, määrusi ja traditsioone muutma ruttavad. Seega Toomas - me tahaks väga loota, et sinu rabistamine on ajutine ning tunne, et oled kaotanud reaalsustaju, on vaid illusioon."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles