Norra kultuuritöö kogemus rikastab Raeküla Vanakooli keskust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piia Karro.
Piia Karro. Foto: Urmas Luik

Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro naasis Norrast kahenädalaselt kultuuritöö praktikalt, kus ta omandas uusi kogemusi kultuurikorralduse valdkonnas ja lõi kontakte.



Uusi sidemeid sõlmides loodab Raeküla Vanakooli keskus mitmekesistada huvigruppide ja Raeküla linnaosa elanike võimalusi rahvusvahelisel tasandil.



Praktika raames toimusid tegevused kahes maakonnas, Telemarkis ja Buskerudis, ning viies omavalitsuses, need on Siljan, Skien, Porsgrunn, Drammen ja Oslo.



“Nii nagu Raeküla Vanakooli keskus on polüfunktsionaalne, oli praktikagi korraldatud põhimõttel, et kogemusi annaks omandada eri valdkondade, näiteks kultuurikorraldus, noorsootöö, rahastamispõhimõtted, spetsiaalprogrammid immigrantidele, professionaal- ja hobikunst jne, raames,” selgitas RVK MTÜ Selts Raeküla juhataja Liivi Kaasik.



Peale uute koostöökontaktide ja ühiste projektideede kavandite sai Vanakooli keskus Kaasiku ütlust mööda tänu sellele praktikale väga olulisi teadmisi ja häid nõuandeid, et õige pea hakata välja andma Raeküla elu-olu tutvustavat ja kultuurisündmusi kajastavat perioodilist väljaannet.



Karro kui praktikandi saatis Norrasse Raeküla selts ja vastu võttis praktikandi Siljan kommuun Telemarki maakonnas, kelle esindaja praktika ettevalmistamisel ja korraldamisel oli omavalitsuse kultuuri- ja haridusjuht Morten Nystad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles