Europrojektid ei kao Pärnus olematusse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks suurematest europrojektidest on Pärnu raekoja renoveerimine.
Üks suurematest europrojektidest on Pärnu raekoja renoveerimine. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna puudutab otseselt rahandusministeeriumi seisukoht, et omavalitsustes, mille võlakoorem on suurem seadusega lubatust, ei käivitata uusi europrojekte.


Kuueteistkümnest käsil europrojektist võidakse Pärnus peatada pool. Neid ei avata enne, kui linn on oma võlakoorma kergendanud lubatud piiridesse. Uue linnavõimu hinnangul ei juhtu see enne 2011. aastat.



Samal ajal ütles linnapea Toomas Kivimägi, et europrojektide ajatamine ei tähenda Pärnus europrojektidest loobumist. “Tegeleme nendega jätkuvalt, kasutades iga võimalust nendega edasi liikuda,” rõhutas linnapea.



Kindlasti ei jää suurematest projektidest seisma Rannapargi renoveerimine ja raekoja remont koos sinna turistide külastuskeskuse rajamisega.



Küsimärgi all on euroraha toetus Vallikääru rekonstrueerimise projektile, millele linnajuhid taotlevad riigilt eristaatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles